Stipendije za najuspešnije sportiste Sombora

sombor-sport

U velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije u Somboru dodeljenje su stipendije najuspešnijim i najperspektivnijim mladim sportistima Sombora za 2021. godinu.

Sportski uspesi i rezultati koje su postigli somborski sportisti na takmičenjima omogućili su im da upravo oni budu u maloj ,ali odabranoj grupi. Njih 28 grad Sombor podržao je stipendijama.

„Treniram kajak i stipendiju dobijam jer sam i na državnom osvojio treće mesto. Stipendija mi znači pomoć i pohvala“, rekao je Nikolas Andrić, kajakaš u KK „Dunav“, iz Bezdana.

„Ovo je veliki plus u ,mojoj daljoj karijeri i podsticaj za budućnost i drago mi je da grad prepoznaje nas prave sportiste“, rekao je Nikola Dedić, rvač RK „Soko“ iz Sombora.

„Znači mi, jer će mi pomoći u daljem procesu plivanja i da mi obezbedi opremu za plivanje“, rekao je Nemanja Bukalov, plivač PK „Polet“ iz Sombora.

„Četiri godine za redom sam državni prvak, isto toliko sam i prvak Vojvodine,osvojio sam i jedan međunarodni turnir, stipendija mi mnogo znači, jer mi pomaže u daljoj budućnosti“, pohvalio se najmlađi stipendista Aleksa Mirković ,teniser TK „Žak“ iz Sombora.

„Dobijam stipendiju na osnovu poziva u pionirsku reprezentaciju i na osnovu uspeha u mlađim kategorijama. Znači mi podsticaj za dalji uspeh i korak napred u životu i karijeri“, pohvalio se Dimitrije Broćilović,odbojkaš OK „Sombor“.

U budžetu grada Sombora za 2021. godinu za sport i omladinu izdvojeno je oko 172 miliona dinara.

„Ukupno je podeljeno 28 stipendija,kadetske stipendije su u iznosu od 8.000 dinara, juniorske su 9.000 dinara ,dok je seniorska stipendija u vrednosti od 10 000 dinara. Želimo ovim malim gestom grada da podstaknemo sve naše najperspektivnije sportiste da vredno rade ,jer oni su pravi ambasadori našeg grada“, istakao je Antonio Ratković,gradonačelnik Sombora.

Grad Sombor u svojoj bogatoj sportskoj istoriji ima upisano pedeset imena sportista i trenera koji su učestvovali na Olimpijskim igrama ,a sudeći po mladim talentima danas,nema sumnje da će ta lista biti proširena.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниProba male mature u petak i subotu
Следећи„ZNA SE TARIFA! 500 EVRA NA POROĐAJU, JOŠ 150 DA DOĐE DOKTOR“: Milena prošla pakao jer nije častila UNAPRED

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.