STRUČNI SKUP EPIDEMIOLOGA VOJVODINE ODRŽAN U SOMBORU

Strucni skup epidemiologa Sombor

U organizaciji Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Zavoda za javno zdravlje Sombor, u Somboru je u prostorijama Poljoprivredno stručne službe Sombor, održan simpozijum  „XLIV Stručni skup epidemiologa Vojvodine“.

 Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović pozdravila je prisutne i zvanično otvorila „XLIV Stručni skup epidemiologa Vojvodine“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su baš epidemiolozi danas u Somboru odlučili da održe jedan ovakav simpozijum i na tome se posebno zahvaljujem i Institutu za javno zdravlje Vojvodine i Zavodu za javno zdravlje Sombor, koji su uložili svoj trud i vreme u ovu organizaciju“ istakla je gradonačelnica Golubović i dodala:

„I za grad Sombor, kao i za svaku lokalnu samoupravu u Srbiji, od velikog značaja, kada je u pitanju epidemiologija, jesu dve teme. Sa jedne strane to je javno zdravlje i briga o javnom zdravlju, prevencije epidemije i svega onoga  što može da uzrokuje pojačanu opasnost za zdravlje našeg stanovništva, ali, sa druge strane, svesni činjenice da epidemije predstavljaju i određenu vrstu vanredne situacije, svakako da  to jeste tema na koju želimo da čujemo odgovarajuću reč i vas koji se tom temom bavite. U tom smislu, za nas je veliko zadovoljstvo što ste danas u Somboru i nadam se da će vaš rad biti zaista plodan i da ćemo imati zaključke koji će služiti i nama, Gradu Somboru. Danas su sa vama i predstavnici Saveta za zdravlje grada Sombora i predstavnici onih institucija koji učestvuju u radu Štaba za vanredne situacije, kao i drugi predstavnici našeg grada, koji zajedno sa nama brinu o javnom zdravlju našeg stanovništva i zato je za nas, kao jedno pogranično područje, kao područje koje je sklono brojnim opasnostima i kada su u pitanju epidemije važno da pronađemo put  kako da na pravilan način preventiramo, pre svega, epidemije“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović i poželela svim učesnicima uspešan rad i ugodan boravak u našem gradu.

Današnja  tema ovog stručnog skupa su sve aktuelnije zoonoze (zarazne bolesti koje se prenose sa životinje na čoveka) praktično su to bolesti 21. veka i kod nas i u svetu. Razmatrana je aktuelna epidemiološka situacija u AP Vojvodini za prošlu godinu, sa posebnim osvrtom na Groznicu zapadnog Nila.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниKomunalna neopremljenost usporava investicije
СледећиČas fudbala u Osnovnoj Ivan Goran Kovačić – Stanišić

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.