Struja od danas skuplja za 3,9 odsto

Електрична енергија за домаћинства од данас је скупља за 3,9 одсто, што ће рачуне домаћинстава за просечну месечну потрошњу увећати за 100 до 150 динара.

Цена струје није мењана дуже од две године, а ово поскупљење одобрила је Агенција за енергетику, а и даље је међу најнижим у региону.

Струја у Србији јефтинија је за 7,2 одсто него у Македонији, чак 18,9 одсто него у БиХ, 24 одсто него у Албанији, 35,8 одсто у односу на Бугарску, 79,97 одсто нижа него цена струје у Хрватске, 85 одсто од Румуније, 125 одсто од Словеније.

Министар Александар Антић најавио је поскупљење струје прошлог месеца, уз напомену да струја за индустрију неће поскупети.

„Последњи пут је цена струје значајније подизана 2015. године, 2016. и 2017. била је минимална корекција, 2018. и 2019. није било корекције“, рекао је Антић.

„Имали смо оправдане захтеве енергетских компанија, све већи је улазак обновљивих извора енергије, има трошкова преношења те енергије, али постоји и значајан раст цена струје на светском тржишту“, образложио је раније министар.

ПретходниOd danas – doživotni zatvor i stroža kaznena politika
СледећиSEDIŠTA I POKLONČIĆI ZA VOŽNJU NAJMLAĐIH SUGRAĐANA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.