Sve izvesnije održavanje „Somborskog kotlića“

somborski kotlic

Бројке показују да активност вируса у Западнобачком округу пада, па је тако по последњим подацима Завода за јавно здравље у Сомбору 58 активних случајева, у Кули 17, у Оџацима 10, док је у Апатину само 8 оболелих од корона вирса. Грађани, струка, али и први људи Туристичке организације Сомбора полажу наде да ће се овај повољан тренд наставити како би се већ прва најмасовнија манифестација „Сомборски котлић“ одржала 26. јуна.

Грађани кажу да су жељни манифестација и опуштеног живота као пре пандемије, а будући да број заражених корона вирусом пада, све је извесније да ће чувени “Сомборски котлић” ипак бити одржан. Међутим, осим повољне епидемијске ситуације неопходно је да се испуне услови за укидање ванредне ситуације.

“Ми смо заузели став да желимо манифестацију „Сомборски котлић“ да одржимо 26. јуна, што је некако традиција да буде последњи викенд у месецу. Мало је све то незгодно, јер званично би нам требала одобрења стићи тек 21. јуна. Ми ћемо се спремити за тада, као да ће бити, и навијамо да хоће ”, каже Ђуро Тодорић, директор ТО Сомбор.

“Да би се укинула ванредна ситуација у Западнобачком округу треба да буде активних случајева испод 100 и да такво стање траје две недеље. Надам се да смо на добром путу да се ускоро укине ванредно стање, бројке иду у том правцу”, напомиње др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље Сомбор.

У сомборској Ковид амбуланти наводе да је током претходних недељу дана било је само девет особа позитивно на корона вирус, а све више грађана без пријаве долази на имунизацију.

“Број лица која су примила прву дозу је 28.959 грађана или 44 одсто, док је обе дозе примило 23.411 или 36 одсто од укупно броја пунолетних грађана којих је на подручју града Сомбора 66.138. Укупно смо поделили 52.370 доза”, каже др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору.

У Западнобачком округу је преко 45.000 људи ревакцинисано, док је њих 93 позитивно на Ковид-19.

 Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниOd danas ugostiteljski objekti rade do ponoći, trafike bez ograničenja
СледећиKBS „GALAKTIK“ Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.