Sve opštine Zapadnobačkog okruga uvele vanredno stanje

EPA-EFE (Sebastiao Moreira)

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije po predlogu Štaba za vanredne situacije opštine Apatin, Dubravka Korać predsednica opštine donela je odluku o proglašenju vanredne situacije u ovoj lokalnoj samoupravi. Pored Sombora i Odžaka, Apatin i Kula su uvele vanrednu situaciju, što znači da je Zapadnobački okrug u vanrednom stanju, a aktivno je više od 1.500 lica.

Uvođenjem vanredne situacije na teritoriji opštine Apatin sporske hale će za bilo kakav vid treniga biti zatvorene u naredne tri nedelje,a tradicionalni „Zimski turnir“ u malom fudbalu ove godine se neće održati. Poštovanje svih već uvedenih mera biće pojačano kontrolisane.

Radovan Đukić, zamenik predsednika opštine Apatin kaže: „Uveli smo vanrednu situaciju obzirom na to da imamo preko 500 ljudi u kućniom karantinu i da se broj obolelih povećava iz dana u dan. U sportskim halama dolazi do neposrednih kontakata i zbog toga smo dolučli da potpuno zatvorimo rad u sportskim halama na 21 dan“.

Epidemiološka situacija je alarmantna, sve je više testiranja i PCR pozitivnih.

Dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru napomine: „Zbog sve gore situacije u Zapadnobačkom okrugu i sve više testiranih i sve više PCR pozitivnih na Kovid -19, sve opštine Zapadnopbačkog okruga su uvele vanredno stanje, pored Odžaka i Sombora, uvele su je Apatin i Kula“.

U somborskoj opštoj bolnici „Sr Radivoj Simonović“ trenutno je Kovid pozitivno 67 medicinskih radnika. Na bolničkom lečenju je 81 pacijent, šest je na respiratoru,a četiri pacijenta na neinvazivnoj ventilaciji. Većina pacijenata ima težu kliničku sliku i zahtevaju kiseoničku potporu.

Izvor: RTV(Vesna Milanović Simičić)

ПретходниPreminula žena čiji automobil je kod Bajmoka udario voz
СледећиOD PETKA 4. DECEMBRA NA SNAZI NOVE MERE U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.