SVE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE OSTAJU NA SNAZI DO DALJEG

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 je na današnjoj sednici odlučio da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljeg, a procenjeno je i  da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara.

Odluka o zadržavanju mera odnosi se na rad ugostiteljskih objekata, kladionica, igraonica, kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centra i teretana,  radnji i prodajnih mesta do 20 časova. Podsećamo ovi objekti mogu raditi svakog dana od 05.00 časova do 20.00 časova.

Do 21.00 čas mogu da rade trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (namenjenih za ljude ili životinje) i samostalni maloprodajni objekti u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), kao i pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije. Van  ograničenog radnog vremena mogu da rade apoteke (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu), benzinske  pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, kao i ugostiteljski  objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja korisnicima ili u kojima se prodaju hrana i pića preko šaltera, odnosno bez ulaska kupca u sam objekat.

Podsećamo da je zabranjeno organizovanje svečanosti i proslava, što znači da ugostiteljskim objektima (kafićima, restoranima,noćnim klubovima, barovima i sl.) nije dozvoljeno organizovanje dočeka srpske Nove godine, kao i bilo kakvo izvođenje „živog“ muzičko/scenskog programa, a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Odluka o zadržavanju mera odnosi se i na obavezan PCR test za ulazak u zemlju.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora apeluju na građane da i dalje budu disciplinovani, da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima, da poštuju donete mere  i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih. Glavni akcenat je na samodisciplini i poštovanju mera. Svesni smo da je potrebno očuvati ekonomsku stabilnost i da ugostitelji rade, ali isto  tako moramo da pronađemo balans i pre svega sačuvamo zdravlje ljudi. Verujemo u odgovornost ugostitelja i  zahvaljujemo se svima koji ozbiljno shvataju situaciju.

ПретходниPotvrđeno učešće 15 reprezentacija
СледећиOBAVEŠTENJE RODITELJIMA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.