Све више породиља без посла

porodilje_posao

Организација “Маме су закон”, указала је данас на Међународни дан жена да број незапослених породиља расте и да их је у 2019. било 2.099 више него у 2018. години.

Истиче се да незапослених мајки има сразмерно међу онима које су родиле прво, друго, треће или четврто дете и да то показује да мера подршке за треће и четврто дете није дала жељени резултат и да се свеукупно није повећао број новорођенчади.

“Скупе мере не доводе до повећања наталитета јер су уместо на породице које чекају своје прво или друго дете усмерене на породице које чекају треће или четврто дете”, истиче се у саопштењу и наводио да више од половине породица има само једно дете, а просечан број деце у породицама широм Србије је 1,6.

Податак да расте број студенткиња и ученица у групи економски неактивних породиља у саопштењу је оцењен као “забрињавајући” јер је у 2019. години било 820 таквих случајева, што је за 132 више него годину дана раније.

Додаје се да је “24.375 жена, колико је укупно незапослених и економски неактивних породиља у 2019. години, број који упозорава да се демографска и популациона политика мора најхитније мењати”.

Извор: Танјуг


ПретходниРекорд за историју
СледећиЈутро суво и хладно, током дана наоблачење, до девет степени

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.