Svečani prijem nove generacije studenata

У уторак, 1. октобра 2019. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору одржан је свечани пријем 208. генерације студената основних академских студија.

Добродошлицу студентима упутио је декан проф. др Жељко Вучковић, са жељом да крену путем знања, одговорности, хуманитета и просвећености. Он је рекао да сомборски Педагошки факултет има традицију образовања учитеља дугу више од 200 година, и да су професори и студенти дужни да ту традицију живе на начин који је примерен могућностима, условима и потребама данашњег времена. Професор Вучковић је нагласио да се на Педагошком факултету школују учитељи, васпитачи, дизајнери медија у образовању и библиотекари-информатичари за 21. век. Такође, истакао је чињеницу да студирање није само наука, већ дружење и култура, и позвао студенте да се укључе у рад хора, оркестра, драмске и рецитаторске секције. На крају, проф. др Жељко Вучковић је рекао студентима да Педагошки факултет има младе, креативне професоре који су спремни да им помогну да студентске обавезе испуне на најбољи могући начин.

Студенте је поздравила и проф. др Миа Марић, продекан за наставу, која је рекла да се Педагошки факултет развијао током дугог низа година пратећи најсавременије императиве у образовању, да би данас постао савремена образовна високошколска институција. Она је нагласила да поред студијских програма на основним студијама: Дипломирани учитељ, Дипломирани васпитач, Дипломирани дизајнер медија у образовању и Дипломирани библиотекар – информатичар, постоје и комплементарни мастер програми, као и студијски програм Доктор методике разредне наставе, за четири предметне области: природа, математика, информатика и физичко васпитање. Такође, рекла је да се настава изводи према најсавременијим академским стандардима који постоје у нашој земљи, и да су сва четири образовна профила усклађена са захтевима тржишта рада. Професорка Марић је упознала студенте са болоњским системом образовања, истакнувши да им је омогућена мобилност која се одвија под окриљем програма Еразмус плус, што значи да се део студија може провести на неком од факултета у Европској унији. Проф. др Миа Марић је упутила савет студентима да стекну професионална знања, искуства и вештине, али и да понесу лепе успомене на студирање.

Ову свечаност увеличао је хор Педагошког факултета под диригентском палицом проф. др Биљане Јеремић, који је извео студентску химну Gaudeamus igitur, а уз пратњу тамбурашког оркестра под управљањем Зорана Богдановића и композиције „Све док је твога благог ока“ Исидора Бајића и „Сомборске руже“. Сарадница у настави Миона Илић и студент Милан Стојковић су својим изузетним вокалним способностима учинили свечаност још лепшом.

Академске 2019/2020. године на сва четири смера укупно је уписано 79 студената прве године.

ПретходниSrebrenica međunarodni turnir u Sandi
СледећиBoks – Turnir Kiškunhalas 2019

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.