Takmičenje mladih inovatora u Somboru

У Сомбору је одржан “Дан едукативности младих предузетника и иноватора” старости до 17 година, а учествовали су ученици из школа у Сомбору, Апатину, Оџацима и Кули.

У свету су најскупље идеје, а најбоље имају млади људи, па су тако ученици основих и средњих школа своје оригиналне идеје представили на тридесетом такмичењу младих иноватора у Сомбору.

”Ми смо осмислили један пројекат који би служио као туристичка атракција путем целог Сомбора”, рекао је Душан Миросављенвић, ученик Економске школе у Сомбору.

“Циљ пројекта је да дамо забаву вршњацима, па у складу са тим имамо и разне активности за одрасле људе”, изјавила је Милица Пробојчевић, ученица ОШ Иво Лола Рибар у Сомбору.

“Ми смо направили презентацију о био јабукама које се не третирају хемијским препаратима”, казао је Михајло Стајшић, ученик Пољопривредно-прехрамбене школе у Сомбору.

“Мислим да је значајна манифестација, не толико за нас наставнике, колико за саме ученике, њих младе од осмог разреда па надаље”, саопштио је Александар Брзаковић, наставник математике ОШ Иво Лола Рибар у Сомбору.

Будућност се гради на темељу здравих ресурса и младих људи који су креативни, рекао је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић: “Већи број радних места могућ је уз већи уплив памети, иновација и креативности, а ми се трудимо да ухватимо корен свега овога. Није само важно стварати научно – технолошке паркове, модерне студисјке програме на универзитетском нивоу, већ је све ово веома важно осетити и у основим и средњим школама, па тај креативни потенцијал пројектовати у БДП”.

“Наши млади се овде такмиче из четири области које имају у дуалном васпитању”, рекао је мр Хаџи Слободан Бата Симић, председник Савеза проналазача Србије.

На дану едукативности младих предузетника и иноватора учествовало је 28 екипа и 120 ученика из основих и средњих школа у Зпаднобачком округу.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниNarodno pozorište Sombor početak sezone
СледећиPreminuo Minja Subota

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.