TAKMIČENJE RTS KROSA PRVI PUT U SOMBORU

Grad Sombor je u subotu 12. oktobra bio domaćin drugog takmičenja u okviru 29. izdanja RTS krosa.

Muški i ženski takmičari odvojeno su trčali u 26 kategorija, od predškolaca do seniora. Trka na 3000 metara za žene i 5000 metara za muškarce u seniorskim kategorijama pored naših reprezentativaca, privukla je i takmičare iz Kenije. Pobednica trke na 3000 metara je Teodora Simović, a pobednik trke na 5000 metara je Elzan Bibić.

„Veoma je značajno za Grad Sombor da može da bude domaćin jednog ovakvog događaja koji je okupio preko 2000 učesnika, kako dece, tako mladih, ali i odraslih, koji predstavljaju veliku podršku za ovaj današnji spektakl.

U svakom slučaju za nas je ovo kruna saradnje sa Krosom RTS-a koja se ove godine održavala kroz nekoliko faza i pružila nam je jasnu poruku da je Kros jedan pre svega sportski događaj, jedna značajna i brza trka, ali to može da bude kako u atletici kao što je to danas, tako i u učenju kroz obrazovanje i učenje stranih jezika, jer smo u okviru brojnih aktivnosti učili kako francuski, tako i srpski, organizovali kamp matematičara i okupljali kako decu iz cele Srbije tako i decu iz dijaspore, i na kraju danas konačno sva deca Srbije na jednom od najvećih atletskih spektakla trče kros i dokazuju da su drugarstvo, prijateljstvo, takmičarski duh i sportski rezultati sve ono što treba da podržimo i čemu u buduće treba da damo šansu“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović zahvalivši se Krosu RTS-a na saradnji i svim učesnicima.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se Gradu Somboru na organizaciji, svim učesnicima, trenerima i RTS-u poručivši da će Sportski savez Srbije nastaviti da podržava Kros RTS-a i u narednom periodu.

Prisutne su pozdravili i načelnik Školske uprave Borislav Staničkov, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač i član Gradskog veća za oblast omladine, dece i sporta Antonija Nađ Kosanović.

Tehnički organizator takmičenja je Sportski savez grada Sombora, uz podršku Grada Sombora.

Ova najveća atletska manifestacija u našoj zemlji započeta je 1991. godine kada je održano prvo takmičenje u Sremskoj Mitrovici.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниŠta biciklisti (ne)smeju u saobraćaju?
СледећиOSVEŠTANI TEMELJI HRAMA „USPENJA PRESVETE BOGORODICE“ U KLJAJIĆEVU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.