Takmičenje zaprega u subotu na ŽAK-u

Memorijal Jovan Đuran

Takmičenje se održava u znak sećanja na somborskog sarača Jovana Đurana i održava se prema pravilima Svetske organizacije za konjički sport FEI i Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.

Takmičari će voziti u disciplinama dvopreg i četvoropreg: U znak sećanja na Jovana Đurana, velikog majstora saračkog zanata, održaće se i šesnaesta memorijalna trka koja nosi ime majstora. Po četvrti put će biti organizovano takmičenje „Fijaker stari” na kojem će biti izabran najlepši somborski fijaker-zaprega sa defileom fijakera i jahača ulicama Sombora.

Organizatori su najavili da će manifestaciju posetiti ambasadori Egipta i Ujedinjenih arapslkih emirata, kao i drugi članovi diplomatskog kora u Srbiji, te predstavnici lokalne samouprave, pokrajinske i republičke vlade.

Memorijal „Jovan Đuran” se održava pod pokroviteljstvom Grada Sombora, Vlade AP Vojvodine, a po prvi put generalni sponzor manifestacije je Fabrika akumulatora Sombor.

Generalni sponzor je obezbedio i nagrade za takmičare: pobednik Memorijala dobiće novčanu nagradu od 1000 evra, drugoplasirani 500, a trećeplasirani 250 evra.

Uz novčanu nagradu pobednik će dobiti na poklon unikatne oglavine izrađene u saračkoj radionici „Đuran”, prekrivač za konje, prelazni pehar, kao i unikatni pehar u trajno vlasništvo.

Sportska manifestacija vožnja zaprega, fijakera kroz čunjeve (disciplina C), biće održana u subotu, 3. jula na pomoćnom terenu FK ŽAK (Karađorđeva bb). Početak je zakazan za 14 časova.

triletrip @ SoInfo.org

ПретходниVoda na Šebešfoku neispravna za kupanje
СледећиGRAD SOMBOR OBJAVIO JAVNI POZIVI ZA DODELU BESPLATNIH SADNICA LAVANDE I SUBVENCIJA ZA PČELARSTVO

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.