TAKTIČKA VEŽBA U SLUČAJU POŽARA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Prvi centar za obuku Vojske Srbije , u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta Sombor i Vatrogasno spasilačkom jedinicom Sombor, u okviru Sektora za vanredne situacije, u sredu, 30. oktobra 2019. godine, na Trgu Svetog Trojstva, organizovao je taktičku vežbu snaga za otklanjanje posledica u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća na temu: „Požar – postupak u slučaju požara“.

Zamenik komandanta Prvog centra za obuku Vojske Srbije potpukovnik Radovan Miladinović ovom prilikom je istakao „Prvi centar za obuku Vojske Srbije ima opredeljene snage i sredstva koje se angažuju u početnim situacijama kao snage za hitno reagovanje, koje u skladu sa vrstom elementarne nepogode, odnosno tehničko-tehnološke ili neke druge nesreće, početno reaguju na otklanjanju posledica, a po potrebi se te snage povećavaju angažovanjem svih pripadnika jedinice.

Ovo je nastavak saradnje nekoliko institucija, obzirom da smo ove godine i prethodnih godina izvodili vežbe kako u proigravanju scenarija poplave, tako i zimskih nanosa.“

Cilj akcije u okviru civilno-vojne saradnje je nastavak koordinacije i međusobne organizacije u slučaju nastanka nepogoda koje su realna pretnja.

U taktičkoj vežbi učestvovala je i Ekipa za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Sombor koja je izvela pripremu trijažnog centra, pripremu za trijažu, zbrinjavanje povređenih i podršku evakuaciji stanovništva.

Današnjoj taktičkoj vežbi Sektora za vanredne situacije prisustvovali su i Član Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović, pomoćnik gradonačelnice Mirko Bezbradica i stručni saradnik za poslove vanrednih situacija i odbrane Gradske uprave Ivan Gligorić.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниPOTPISAN SPORAZUM O SARADNJI DVA MUZEJA
СледећиSTRUJA POSKUPLJUJE 1. DECEMBRA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.