Teretni voz ispao iz šina

voz

Večeras, nešto posle 22 sata, teretni voz koji je dolazio iz pravca Novog Sada, iskočio je iz koloseka.

Nezgoda se dogodila pred železničkom stanicom u Somboru. Voz se kretao iz pravca Bogojeva. Iskakanje je najverovatnije posledica lošeg stanja pruge. Saznajemo da su pragovi propali, što je pruzorkovalo razilaženja šina. Kompoziciju od petnaestak vagona činile su isključivo cisterne sa prirodnim gasom. Pukom srećom je izbegnut ozbiljniji incident, nema oštećenih vagona, ni opasnosti od curenja. 

Pružni prelaz na Gakovačkom putu će biti zatvoren do daljenjeg. Saobraćaj se preusmerava na Subotički i Bezdanski put.Lokomotiva za izvlačenje i vraćanje vagona u kolosek biće upućena iz Novog Sada. Očekuje se da će tokom noći završiti operaciju što je uslov za normalizaciju drumskog saobraćaja. Oporavak ovog dela pruge uslediće narednih dana, obzirom da se ekipa zadužena za intervencije raspoređuje iz Beograda. 


Teretni saobraćaj sa pravca Novi Sad – Subotica, preusmeren je na somborski deo pruge pre pola godine, po početku izgradnje međunarodne deonice koja spaja Beograd i Budimpeštu. Završetak tih radova najavljen je za kraj 2024. godine. Do tada će teretne kompozicije saobraćati preko Sombora i Bogojeva

Izvor: soinfo.org

ПретходниPredstojeći „Somborica fest“ izazov za tamburaše
СледећиJUBILARNE H SOMBORSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.