Tijana Odobašić šampionka ultramaratona Apatin Osijek

U nedelju 17. marta 2019. godine održano je četvrto izdanje ultramaratona Apatin – Osijek koje je ove godine privuklo rekordnih 150 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Razdaljina između dva grada u dužini od 50 kilometara mogla je da istrči pojedinačno ili u štafetama od dva ili tri člana.

Trkači su imali izuzetno teške uslove za trčanje, veoma toplo vreme sa jakim vetrom koji je duvao tokom cele trke.


Pobednik 4. ultramaratona Apatin – Osijek je Danijel Bečkei iz Bačke Topole, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela članica Ark “Somaraton“ iz Sombora Tijana Odobašić koja je nastavila odlične rezultate somborskih dugoprugaša u novoj sezoni.

Celu trasu ultramaratona u dužini od 50 kilometara istrčali su i članovi “Somaratona“ Đorđe Munjas i Lazar Rišar.

Štafetnu trku uspešno su istrčali Arpad Šarkezi, Boško Jerković, Miloš Stambolija, Maja Bodrožić, Marina Brbaklić Tepavac, Biljana Vezmar, Bogdan Nikolić, Zoran Nikolić, Zoran Nikolić, Milan Kovačić, Ilija Zvekanov, Atila Sič, Slobodan Dragić, Ljubica Vojnović, Renata Štajner.

Takođe u nedelju u Kruševcu je održano državno prvenstvo na 10 kilometara na kojem je članica Ark “Somaraton“ iz Sombora Tijana Kabić, u veoma jakoj konkurenciji, zauzela odlično četvrto mesto sa svojim novim ličnim rekordom na 10 kilometara.

Član Ark “Somaraton“ Sombor Robert Lalić je predstavaljao naš grad na Afričkom kontinentu gde je uzeo učešće na trci na 10 kilometara “Naqura run 10k“ na veoma zahtevnoj trci, sa velikim brojem elitnih trkača gde je uspeo da istrči svoj novi lični rekord na 10 kilometara.

ARK Somaraton
Sombor

ПретходниBačko podunavlje – evropski Amazon
СледећиTRI SOMBORSKA LOKALITETA POTENCIJAL ZA RAZVOJ BANJSKOG TURIZMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.