Top četiri kulinarska noviteta koja su olakšala spremanje hrane

Istinski ljubitelji kuvanja rado provode vreme u kuhinji pripremajući nove specijalitete, međutim, nije na odmet upotrebiti ponekad preprarate koji će čitav proces olakšati, skratiti i učiniti zabavnijim. Brz tempo života prosto nameće potrebu za određenim uređajima koji štede vreme (ali i novac), pa nije na odmet predstaviti nekoliko inovacija u kulinarstvu koje značajno olakšavaju kuvanje.

Najvažnije je to što moderni aparati za domaćinstvo zaista ne zahtevaju stalno prisustvo pored šporeta, već omogućavaju da se bavite drugim stvarima dok se vaš ukusni obrok bezbedno sprema. Moderan, atraktivan i pre svega praktičan dizajn je ono što odlikuje moderne aparate za kuhinju, a njihove i više nego korisne funkcije predstavljamo u nastavku teksta.

Aparati za kuvanje na pari

Jedna od najvažnijih inovacija u kuhinji je aparat za kuvanje na pari. Iako brz tempo života ne dopušta zdravu i redovnu ishranu, ona je prilično izvesna kada posedujete jedan ovakav uređaj.


Suština ovog aparata je da uštedi vaše vreme tako što vas ne vezuje za kuhinju dok se jelo priprema, a glavni princip se bazira na pari, koja obezbeđuje znatno zdravije obroke. Uz ovakav uređaj stiže i tajmer koji omogućava podešavanje pripreme jela, a sve što treba da uradite pre “izdavanja komande” aparatu je da u njega smestite željene namirnice.

Važna prednost aparata za kuvanje na pari je to što hrana koju pripremate u njemu nije u direktnom dodiru sa izvorom toplote, zahvaljujući čemu meso i povrće ne gube svoje hranjive sastojke. Ovakav jedan preparat može da vam obezbedi vrlo zdrave i ukusne obroke, uz minimalno zalaganje i vreme provedeno u kuhinji.

Električni ekspres lonac

Električni lonac poznajemo kao korisnu kuhinjsku “posudu” u kojoj se hrana priprema po pritiskom, a ukusan obrok stiže znatno brže nego prilikom korišćenja drugog posuđa. Modernija i praktičnija verzija je električni ekspres lonac koji štedi energiju i čuva hranjive sastojke namirnica.

Ono što ga čini vrlo dobrim izborom za kuhinju je to što ne pišti tokom kuvanja poput standardnih lonaca, ne ispušta paru i “oglašava se” samo jednom, i to kada dostigne pritisak koji zatvara poklopac i podiže ventil .

Ima li nešto lepše od gotovog ručka za koji znate da je i dalje bogat nutritijentima, a uz to je brzo i efikasno spremljen? Kada koristite ekspres lonac na struju, ovakav obrok je zagarantovan, a zadovoljstvo vaše porodice i prijatelja kojima spremate će biti i više nego očigledno.

Slow cooker – aparat za sporo kuvanje

Slow cooker, ili aparat za sporo kuvanje hrane je namenjen onim višesatnim procesima pripreme hrane, koji zaista umeju da iscrpe i najupornije kuvare. To je obično slučaj sa sarmama, kupusom, mesom i sličnim ručkovima koji zahtevaju stalno mešanje, podešavanje jačine vatre, dodavanje vode i “proveru stanja”.

Kada imate Slow cooker u svojoj kuhinji, dovoljno je da u njega stavite sve namirnice i podesite odgovarajući program po želji. Aparat će sve dalje odraditi sam, a vi se možete posvetiti omiljenoj seriji, čitanju ili poslu. Ono što je najvažnije – nema potrebe da na svakih 5 minuta prekidate druge aktivnosti da biste nešto promešali. Slow cooker će sve uraditi umesto vas.

Na blagoj temperaturi će pripremiti meso, sarmu i sva ona jela koja zahtevaju višesatno krčkanje. Na vama je samo da po isteku vremena isključite aparat i uživate u ukusnoj hrani spremljenoj bez muke.

Multifunkcionalni aparati za pripremu specijaliteta

Imate malu kuhinju i nemate prostor za silne aparate koji bi značajno olakšali spremanje zdrave hrane? Inovatori su mislili i na ovaj problem, pa su na tržište plasirali višenamenske aparate za pripremanje hrane koji zauzimaju jedno mesto, a obavljaju nekoliko različitih radnji.

Bilo da je reč o dinstanju, kuvanju, pečenju, grilovanju ili prženju – sve to možete
prepustiti jednom aparatu koji će vam pripremiti ukusan i sočan obrok. Dovoljno je samo da uređaj podesite na željeni program i da ga pustite da posao završi umesto vas.

U njemu imate gril, fritezu i ekspres lonac, pa su mogućnosti za pripremu različitih specijaliteta vrlo široke. Na ovaj način kuvanje postaje relaksacija, a obroci ostaju sveži i ukusni, poput onih iz restorana.

Kuvanje više nikada ne mora da predstavlja obavezu i onaj dosadniji deo dana, ukoliko se opremite fenomenalnim aparatima koji će vam znatno štedeti vreme i energiju na dnevnom nivou. Aparati su uglavnom vrlo pristupačni, a uz to se i lako održavaju, pa je praktičan momenat u njihovoj primeni neosporan.

ПретходниIDEJNO REŠENJE SPOMENIKA KRALJU ALEKSANDRU PRVOM KARAĐORĐEVIĆU
СледећиUhapšen zbog posedovanja droge i oružja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.