TRETMAN SUZBIJANJA KOMARACA IZ VAZDUHA I SA ZEMLJE OD 26. JULA DO 8. AVGUSTA

Obaveštavamo građane Grada Sombora da će u periodu od 26.07.2021. do 08.08.2021. godine preduzeće „Oris“ doo Sombor i „Ciklonizacija“ ad sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje.

Tretman iz vazduha sprovodiće se na području grada Sombora i zaštitne zone oko naseljenih mesta u priobalju Dunava, dok će tretmanom sa zemlje biti obuhvaćena sva naseljena mesta. Tretmani će se sprovoditi u danima sa povoljnom meteorološkom situacijom.

Iz vazduha tretman će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin, dok će se tretman sa zemlje sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije deltametrin. Upozoravaju se pčelari da su preparati štetni za pčele, te da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Takođe, u istom periodu sprovešće se i biološki larvicidni tretman komaraca iz vazduha na plavnom području priobalja Dunava.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na FB i internet stranici preduzeća „Oris“ doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

ПретходниĐOKOVIĆ KAO FURIJA NA STARTU IGARA: Korak manje na putu ka olimpijskom ZLATU!
СледећиBokseri Sombora prvi put u istoriji osvojili šampionsku titulu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.