TRETMANI SUZBIJANJA KOMARACA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

Prskanje komaraca Sombor

U narednom periodu sprovodiće se nekoliko različitih tretmana  suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sombora.

U periodu od 28.06.2020. do 12.07.2020. godine „Ciklonizacija“ AD će sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha na području priobalne zone Dunava i naseljenih mesta Bezdan, Kolut, Bački Breg i Bački Monoštor. Tretmani će se sprovoditi preparatima na bazi aktivne materije lambda-cihalotrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

U periodu od 01.07.2020. do 31.07.2020. godine, preduzeće „ORIS“ doo Sombor u saradnji sa „Ciklonizacija“ AD Novi Sad izvršiti tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje na teritoriji grada Sombora i svih pripadajućih naselja. Tretman će se vršiti u predvečernjim časovima od 17.00 do 23.00 časa u danima kada meteorološki uslovi budu povoljni. Suzbijanje odraslih komaraca sa zemlje će se vršiti ULV tehnikom na teritoriji naselja preparatom na bazi aktivne materije deltametrin.

Navedeni preparat za tretman odraslih komaraca je štetan za pčele, te se mole pčelari da zašite ili izmeste svoje košnice.

Biološki tretman suzbijanja larvi komaraca na području Gornjeg podunavlja sprovodiće „Ciklonizacija“ AD iz vazduha u periodu od 24.06.2020. do 01.07.2020. godine. Biološki preparat je u formi ledenih granula i nije štetan za pčele.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na FB i internet stranici preduzeća „ORIS“ doo Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

ПретходниPretežno sunčano i toplije do 2. jula, od petka 30 stepeni
СледећиBio-eko kamp za učenike u Bačkom Monoštoru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.