TRI DOBROVOLJNA VATROGASNA DRUŠTVA SA TERITORIJE SOMBORA DOBILA BESPOVRATNA SREDSTVA OD POKRAJINE

vatrogasci

Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je danas ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

Predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava ugovore o dodeli subvencija uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je istakao da je Pokrajinska vlada i ove godine, preko resornog sekretarijata, subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Božić je dodao da će se i sledeće godine nastaviti podrška vatrogasnim društvima, te da će budžet za ovu namenu biti znatno veći, kako bi se obuhvatilo što više vatrogasnih udruženja.

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna vatrogasna društva iz Riđice i Bačkog Gračaca, koja su dobila po 451.00 dinara za nabavku zaštitnih uniformi za vatrogasce. Kako su istakli Nemanja Marinković iz DVD „Riđica“ i Dušan Popović iz DVD „Bački Gračac“, od početka godine je u oba mesta zabeležen povećan broj intervencija na terenu, uglavnom zbog zapaljenog niskog rastinja i trave. Stoga je svaka pomoć u vidu nabavke opreme dobrodošla, naročito za rad na terenu.

Na konkursu su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Kada je u pitanju teritorija Sombora, sredstva po ovom konkursu su pored DVD „Riđica“ odobrena još Dobrovoljnim vatrogasnim društvima „Stanišić“ i „Bezdan“ i oni će dobiti po 451.125 dinara.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниSamouki mladić iz Svetozara Miletića majstor za harmonike iz celog sveta
СледећиGradska pivnica ponuđena za 75 miliona dinara

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.