TRI NOVA VOZILA ZA SERVIS ZA PODRŠKU RODITELJSTVA

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Nevena Rosić danas su predali tri nova vozila predstavnicima Crvenog krsta Sombor.

Vozila su nabavljena u okviru mera populacione politike jedinica lokalne samouprave koje Grad Sombor sprovodi u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, a koristiće se u okviru Servisa za podršku roditeljstva.

Gradonačelnica Dušanka Golubović je rekla da se ove godine Servis za podršku roditeljstva proširio i na naseljena mesta, a da se kroz odziv roditelja i kroz broj novih podnetih zahteva vidi koliko je ovo dobra mera.

„Nadamo se da će porodice i na ovaj način osetiti podršku koju kao Grad u saradnji sa Republikom pružamo za više korisnog i aktivnog vremena koje će roditelji provesti sa njihovom decom, a manje biti opterećeni nekim drugim stvarima  koje su takođe značajne za njihov kvalitetan zajednički život“ istakla je ovom prilikom gradonačelnica Golubović.

Počasni predsednik Crvenog krsta Sombor dr Milan Zobenica zahvalio se Gradu što je u Crvenom krstu prepoznao partnera za ovaj projekat.

„Program se proširio i na naseljena mesta, a ova donacija će olakšati i poboljšati efikasnost u radu“ rekao je Zobenica.

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019. godini, Gradu Somboru, između ostalog, odobrio sredstva za sufinansiranje mere Servis za podršku roditeljstva. Servis je namenjen roditeljima koji su zaposleni i imaju dvoje i više dece mlađe od 15 godina. Usluge koje se pružaju su peglanje garderobe i pranje, sušenje i peglanje posteljine, kao i pranje i sušenje ćebadi, a nosilac posla je Crveni krst Sombor.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниNOVA DIGITALNA UČIONICA ZA BUDUĆE GENERACIJE SOMBORSKE GIMNAZIJE
СледећиOno što je najvrednije čuvamo znanjem!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.