TROJEZIČNE TABLE I PUTOKAZI

U SOMBORSKOJ BOLNICI POSTAVLJENE TROJEZIČNE TABLE I PUTOKAZI

U bolničkom kompleksu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, 23. novembra 2018. godine je postavljeno 68 tabli i 20 putokaza na tri jezika i pisma i to: Srpski – ćiriličnim pismom, Hrvatski i Mađarski – latiničnim pismom.

Sredstva za izradu i postavljanje tabli na kojima stoje nazivi odeljenja, službi i ambulanti ispisanih na jezicima nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica koji su najčešće u službenoj upotrebi, Somborska bolnica je dobila po Javnom konkursu za dodelu budžetskih sredstava organima i organizacijama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u čijem radu su u službenoj upotrebi jezici i pisma nacionalnih manjina.

Somborska Opšta bolnica je jedina zdravstvena ustanova sekundarnog tipa u okrugu, kojoj pored Somboraca gravitira stanovništvo opština Apatin, Kula i Odžaci, pa je prema Pravilniku o službenoj upotrebi jezika i pisma u statutima gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, usaglašeno da je neophodno da table budu ispisane na ova tri jezika i pisma.

Prema rečima nadležnih, u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor postoji dugogodišnja intencija da se na sve moguće načine olakša kretanje i snalaženje svim pacijentima koji dolaze u ovu ustanovu, jasnim i transparentnim obeleženim bolničkim krugom, označenim nazivima odeljenja, službi i ambulanti.

Do sada nije bilo vovca za finansiranje ovog projekta, ali zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, table su ipak, na zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih u bolnici postavljene.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниDOJENJE – NAJLEPŠI I NAJVEĆI IZAZOV
СледећиAIK BANKA PRAVI IZBOR ZA ŠTEDNJU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.