TROJEZIČNE TABLE I PUTOKAZI

U SOMBORSKOJ BOLNICI POSTAVLJENE TROJEZIČNE TABLE I PUTOKAZI

U bolničkom kompleksu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, 23. novembra 2018. godine je postavljeno 68 tabli i 20 putokaza na tri jezika i pisma i to: Srpski – ćiriličnim pismom, Hrvatski i Mađarski – latiničnim pismom.

Sredstva za izradu i postavljanje tabli na kojima stoje nazivi odeljenja, službi i ambulanti ispisanih na jezicima nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica koji su najčešće u službenoj upotrebi, Somborska bolnica je dobila po Javnom konkursu za dodelu budžetskih sredstava organima i organizacijama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u čijem radu su u službenoj upotrebi jezici i pisma nacionalnih manjina.

Somborska Opšta bolnica je jedina zdravstvena ustanova sekundarnog tipa u okrugu, kojoj pored Somboraca gravitira stanovništvo opština Apatin, Kula i Odžaci, pa je prema Pravilniku o službenoj upotrebi jezika i pisma u statutima gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, usaglašeno da je neophodno da table budu ispisane na ova tri jezika i pisma.

Prema rečima nadležnih, u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor postoji dugogodišnja intencija da se na sve moguće načine olakša kretanje i snalaženje svim pacijentima koji dolaze u ovu ustanovu, jasnim i transparentnim obeleženim bolničkim krugom, označenim nazivima odeljenja, službi i ambulanti.

Do sada nije bilo vovca za finansiranje ovog projekta, ali zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, table su ipak, na zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih u bolnici postavljene.

Izvor: sombornjuz.in.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.