Turneje Slobodne zone u Somboru

U skladu sa odlukom da se otvore bioskopi u Srbiji, želimo da vas obavestimo da će se trajanje Turneje Slobodne zone produžiti do kraja meseca septembra, pa ćemo tako imati priliku da u našem gradu pogledamo dva filma.

Projekcije filmova u sklopu turneje filmskog festivala „Slobodna Zona“ održaće se 8. i 9. septembra u dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u ulici Kralja Petra I broj 11, uz poštovanje preporučenih mera zaštite i obavezno držanje fizičke distance svih prisutnih.

Utorak, 8. septembar, 20h

Alis i gradonačelnik (igr.) r. Nicolas Pariser / Francuska, 2018, 105’
Gradonačelnik Liona, Pol Terano, pati od egzistencijalne krize. Nakon 30 godina u politici, oseća se potpuno prazno i lišen ideja. Kako bi to prevazišao, Pol angažuje mladu i pametnu filozofkinju, Alis Ajman, za neobičan posao predlaganja ideja Gradskoj skupštini. Kroz njihov odnos reditelj na duhovit i dirljiv način preispituje savremeni život, kroz filter dve generacije. Dijalog dveju dijametralno suprotnih ličnosti koje preispituju sve ono u šta su do tada verovale.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=alis-i-gradonacelnik-igr

sreda, 9. septembar, 20h

Okrug (igr.) r. Grimur Hakonarson / Island, Danska, Nemačka, Francuska, 2019, 92’

Smešten u maloj islandskoj poljoprivrednoj zajednici, film Okrug govori o Ingi, sredovečnoj mlekarki koja se suprotstavlja svemoćnoj lokalnoj zadruzi. Inga pokušava da natera ostale farmere da joj se pridruže u borbi protiv korumpirane zadruge, ali nailazi na veliki otpor, što je primorava da se suoči sa zavisnošću i lojalnošću zajednice ovom jedinom, dominantnom preduzeću. Inga se mora poslužiti svojom snalažljivošću i lukavstvom, kako bi se oslobodila uticaja zadruge i konačno živela onako kako želi.

http://freezonebelgrade.org/?sermons=okrug-igr

Poštovana publiko, najljubaznije Vas molimo da pre dolaska na projekcije filmova proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo Vas da ostanete kod kuće.

Na ulasku u dvorište, molimo Vas da prođete preko dezinfekcione barijere koja će biti postavljena, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom.

ПретходниPočinje Liga nacija: Srbija danas protiv Rusije u Moskvi
СледећиNEMOJTE SE JAVLJATI na ove brojeve telefona, prevara je stigla i do Srbije!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.