Turnir u Somboru okupio 32 najbolja igrača Balkana u bilijaru

bilijar-sombor

Trideset dva najbolja igrača Balkana u bilijaru sastala su se u Somboru na prvom ovogodišnjem turniru „Balkan pool tour“ Grand Masters. Izuzetno jaka konkurencija nije omela Aleksu Pecelja iz Smedereva i Sanjina Pehlivanović iz Sarajeva da odmere svoje umeće u samom finalu turnira.

„Konkurencija je vrhunska, do finala sam došao tako što sam igrao i sa najtrofejnijim igračem Srbije u istoriji Zoranom Svilarom. Uspeo sam da ga pobedim u prvom kolu i u finalu sam bio sa kolegom iz Bosne Sanjinom Pehlivanovićem. Odigrali smo vrhunski meč, a na tom nivou sada samo sitnice odlučuju“, rekao je Aleksa Pecelj.

„Puno puta smo se susretali i uvek presude sitnice, uvek je dobar meč“, objasnio je Sanjin Pehlivanović iz BiH.


„Njih dvojica su se izdvojili na celom području Balkana, finale je više nego zasluženo, jer su oni trenutno najbolji bilijaristi“, rekao je Pavle Klanšček, predsednik Srpske Bilijar Asocijacije

„To su dva mlada profesionalca, s obzirom kako i gde nastupaju i koji su na rang lestvicama, sigurno su najbolji, a to ovo finale i pokazuje“, rekao je Senad Pehlivanović, predsednik bilijar saveza BIH.

Iako situacija sa pandemijom nije idealna učesnici kažu da su zadovoljni organizacijom ovog turnira, koja je pripala klubu „Old Brick“ iz Sombora.

„Turnir je više nego dobar,došli su najbolji iz celog regiona i Sombor je pokazao kao zaista dobar domaćin“, rekao je Pavle Klanšček.

„Iznad svakog stola imamo live stream sa kretanjem rezultata, sa promenama i najavama što tehnički u drugim klubovima nije izvodljivo i onda su organizatori želeli da to bude u Somboru“, objasnio je Dragan Bračika, bilijar klub „Old Brick“ Sombor.

Treće mesto takmičenja „Balkan pool tour“ zauzeo je Ajdin Piknjac iz Sarajeva.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниNOVAK NEĆE STIĆI DA ULOŽI ŽALBU? AUSTRALIJANCI ČEKALI POSLEDNJI MOMENAT DA MU OTKAŽU VIZU
СледећиPromocija knjige IZ MRAKA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.