U Bezdanu održana 32. Kajakaška regata

kajak

Kajakaški klub „Dunav“ iz Bezdana okupio je brojne veslače iz zemlje i inostranstva na tradicionalnom međunarodnom takmičenju 32. Kajakaška regata. Ova regata ujedno predstavlja i početak kajakaške sezone.

Više od 200 takmičara okupilo se na obali Velikog bačkog kanala u Bezdanu na 32. kajakaškoj regati. Osim domaćih takmičara, učestvovali su i gosti iz Mađarske, Slovačke i Slovenije, koji su veslali na stazi dugoj dva kilometra.

„Došli smo iz Seksarda sa još 30 naših takmičara. Na žalost, vreme nije baš najbolje, ali jako volimo ovo bezdansko takmičenje. Dobre su trke, ima mnogo učesnika, dobra je organizacija i uvek se radujemo kad smo tu. Mislim da su naše šanse dobre, ali i bezdanski klub je veoma jak. Kako vidim, svi ostali klubovi su se pripremili za ovaj događaj“, rekla je Nikoleta Inger, trener kajak kluba iz Seksarda, Mađarska.


„Spremam se za Evropsko prvenstvo u Beogradu i nadam se da ću biti član reprezentacije i da ću osvojiti Evropsku medalju“, rekao je Mihajlo Dadić iz KK „Dunav“, Bezdan.

Nakon godina pandemije organizatori su zadovoljni odzivom domaćih i stranih veslača.

„Pored domaćih, imamo goste iz Mađarske, Slovačke i Slovenije. Vesla se na stazi dugoj dva kilometra. U mini kajacima veslaju pioniri između 9-12 godina, a kadeti, juniori i seniori veslaju u velikim čamcima. Ovo je prvo takmičenje u godini, pa da vidimo ko je koliko trenirao tokom zime. Mislim da je ekipa kajakaškog kluba iz Bezdana najbolja ovde“, rekla je Antonija Horvat Panda, trener u KK „Dunav“, Bezdan.

Regata kajakaškog kluba „Dunav“ iz Bezdana godinama unazad ovom manifestacijom otvara novu kajakašku sezonu. Učesnici, bez obzira na godine, takmiče se u jednosedu na stazi dugoj do dva kilometra.

 Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниIZMENJEN RED VOŽNJE SOMBORSKIH VOZOVA ZBOG IZGRADNJE BRZE PRUGE NOVI SAD – SUBOTICA
СледећиČetiri decenije somborske grupe „Limun i ostali naftni derivati“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.