U kampovima Crvenog krsta Vojvodine tokom leta boravilo 500 mališana

monostor-kamp-crvenog-krsta

Покрајинска Влада је преко секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова ове године определила 9.000.000 динара за реализацију дечијих кампова у Бачком Моноштору, Вршцу и Бачкој Паланци. У кампу Црвеног крста код Сомбора тренутно борави 40 деце из Новог Сада и Беочина, а тим поводом је ресорни секретар Предраг Вулетић са сарадницима обишао овај дечији камп.

Радионице из прве помоћи, учење о хуманим вредностима, превенција против трговине људима и шта то значи волонтеризам у Црвеном крсту, само су неке од активности за децу основношколског узраста која бораве у кампу Црвеног крста у Бачком Моноштору.

Ађела Стјепановић из Беочина каже: „Овде ми је баш супре, јер смо свашта науучили на радионицама и баш ми је лепо“.

Ирена Кампери из Новог Сада напомиње: „Стекла сам овде много другара, лепо се дружимо и научили смо како да будемо што бољи и да не упадамо другима у реч и да дигнемо два прста уколико желимо нешто да кажемо“.

Четрдесеторо деце из Новог Сада и Беочина тренутно бораве у овом кампу.

Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног крста Војводине напомиње: „Одабир деце за боравак се ради у сарадњи са нашим организацијама на терену као и са органима градова и општина, а они раде у сарадњи са социјалним установама где се одабирају деца која су најугроженија“.

Биљана Клипа, секретар Црвеног крста у Сомбору напомиње: „Овај камп је прилагођен деци и објекат намењен школи у приорди и деци која увек науче нешто ново. Захваљујући ресорном секретаријату, пре две године је реновирана кухиња у нашем кампу“.

Предраг Вулетић, Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова напомиње: „Ово је нешто више и за нас најбоља вест, јер њихов осмех и учење говори да смо урадили најбољу ствар и да смо позитивно одговорили на иницијативу покрајинског Црвеног крста и на тај начин задовољили у овом тренутку 500 породица и деце да само сагледају како све ово може бити добро“.

У нашој земљи има пет одмаралишта Црвеног крста и то у Бачком Моноштору, Вршцу, Бачкој Паланци, Нишу и Александровцу.

У одмаралиштима Покрајинског црвеног крста је током лета боравило 500 деце из 26 локалних самоуправа Војводине. Ове кампове Покрајински секретаријат је финансирао са девет милиона динара.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниSTOLIĆ OSTVARIO NAJVEĆI USPEH U BICIKLISTIČKOJ ISTORIJI SRBIJE
СледећиMULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “Black carbon” U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.