U kampovima Crvenog krsta Vojvodine tokom leta boravilo 500 mališana

monostor-kamp-crvenog-krsta

Pokrajinska Vlada je preko sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova ove godine opredelila 9.000.000 dinara za realizaciju dečijih kampova u Bačkom Monoštoru, Vršcu i Bačkoj Palanci. U kampu Crvenog krsta kod Sombora trenutno boravi 40 dece iz Novog Sada i Beočina, a tim povodom je resorni sekretar Predrag Vuletić sa saradnicima obišao ovaj dečiji kamp.

Radionice iz prve pomoći, učenje o humanim vrednostima, prevencija protiv trgovine ljudima i šta to znači volonterizam u Crvenom krstu, samo su neke od aktivnosti za decu osnovnoškolskog uzrasta koja borave u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru.

Ađela Stjepanović iz Beočina kaže: „Ovde mi je baš supre, jer smo svašta nauučili na radionicama i baš mi je lepo“.

Irena Kamperi iz Novog Sada napominje: „Stekla sam ovde mnogo drugara, lepo se družimo i naučili smo kako da budemo što bolji i da ne upadamo drugima u reč i da dignemo dva prsta ukoliko želimo nešto da kažemo“.

Četrdesetoro dece iz Novog Sada i Beočina trenutno borave u ovom kampu.

Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine napominje: „Odabir dece za boravak se radi u saradnji sa našim organizacijama na terenu kao i sa organima gradova i opština, a oni rade u saradnji sa socijalnim ustanovama gde se odabiraju deca koja su najugroženija“.

Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta u Somboru napominje: „Ovaj kamp je prilagođen deci i objekat namenjen školi u priordi i deci koja uvek nauče nešto novo. Zahvaljujući resornom sekretarijatu, pre dve godine je renovirana kuhinja u našem kampu“.

Predrag Vuletić, Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova napominje: „Ovo je nešto više i za nas najbolja vest, jer njihov osmeh i učenje govori da smo uradili najbolju stvar i da smo pozitivno odgovorili na inicijativu pokrajinskog Crvenog krsta i na taj način zadovoljili u ovom trenutku 500 porodica i dece da samo sagledaju kako sve ovo može biti dobro“.

U našoj zemlji ima pet odmarališta Crvenog krsta i to u Bačkom Monoštoru, Vršcu, Bačkoj Palanci, Nišu i Aleksandrovcu.

U odmaralištima Pokrajinskog crvenog krsta je tokom leta boravilo 500 dece iz 26 lokalnih samouprava Vojvodine. Ove kampove Pokrajinski sekretarijat je finansirao sa devet miliona dinara.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniSTOLIĆ OSTVARIO NAJVEĆI USPEH U BICIKLISTIČKOJ ISTORIJI SRBIJE
SledećiMULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “Black carbon” U SOMBORU

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.