U Klinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta, somborska bolnica radi kao i do sada

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) лечи се девет пацијената код којих је потврђено да су оболели од корона вируса COVID-19. Код два пацијента, лечење захтева примену механичке вентилације и они се налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће. Код свих пацијената се спроводе двадесетчетворочасовни мониторинг и интензивно лечење.

Од два нова пацијента која су примљена у КЦВ, једна пацијенткиња је старије животне доби, а други пацијент је млађе животне доби и он је у КЦВ премештен из Опште болнице у Сомбору.

На одељењу сомборске болнице, на којем је оболели мушкарац хоспитализован, спроведене су све протоколом предвиђене епидемиолошке мере, а здравствени радници који су били у контакту са оболелима стављени су у изолацију.

Сомборска болница наставља са радом у истом режиму рада као и до сада, а грађанима Западнобачког округа биће пружена сва неопходна медицинска заштита и потпора.

Још једном подсећамо на све мере превенције и апелујемо да их се сви грађани најстрожије придржавају: да одржавају личну хигијену и чешће перу руке сапуном и топлом водом, да не бораве у затвореним просторијама уколико у њима има више од пет људи и да избегавајте излазак из својих домова, уколико немају оправдан разлог за то.

Грађани који имају повишену температуру, кашаљ или отежано дисање, треба да се телефоном јаве одговарајућој здравственој установи на својој територији и да одмах спроведу мере самоизолације, као и да стриктно поштују мере ограничења кретања, уколико им те мере пропишу надлежне епидемиолошке службе.

Све здравствене установе у Војводини су на својим сајтовима објавиле бројеве телефона путем којих грађани могу да комуницирају са својим лекарима, а бројеви свих здравствених установа доступни су и на страници Covid–19, на официјелном сајту Покрајинске владе.

Извор: РТВ

ПретходниPojavio se oboleli od koronavirusa u ZBO
СледећиKonferencija za novinare povodom korone u 15 časova

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.