U NEDELJU MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI FESTIVAL U SOMBORU

biciklisticki-festival-evropski-amazon

Grad Sombor je regionalni koordinator na realizaciji projekta „Amazon of Europe Bike Trail- Biciklistička staza Evropski Amazon”. Projekat se realizuje u okviru drugog poziva „Interreg Danube Transnational Programme – Dunavskog transnacionalnog programa Evropske unije”. Realizacija je počela 1. juna 2018. godine i traje do 31. oktobra 2021 godine, a ukupna vrednost projekta je 3,176,000.00 evra, raspoređenih između 15 partnera.

U sklopu projekta, između ostalog, na teritoriji Sombora je postavljeno šest odmorišta za bicikliste sa pratećom infrastrukturom i saobraćajnom signalizacijom u dužini od preko 70 kilometara.

Projekat se realizuje na području prvog petodržavnog UNESKO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz uspostavljanje biciklističkih staza i organizaciju biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

U Somboru će 31. oktobra 2021. godine biti otvorena ruta, u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala koji će biti održan u Parku heroja, kod Etno restorana „Fijaker“ a početak je zakazan za 10,15 časova. Organizatori pozivaju sve građane koji žele, da se uključe u avanturu na biciklističkoj stazi uz Evropski Amazon.

Izvor: SomborNjuz

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.