U NEDELJU MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI FESTIVAL U SOMBORU

biciklisticki-festival-evropski-amazon

Grad Sombor je regionalni koordinator na realizaciji projekta „Amazon of Europe Bike Trail- Biciklistička staza Evropski Amazon”. Projekat se realizuje u okviru drugog poziva „Interreg Danube Transnational Programme – Dunavskog transnacionalnog programa Evropske unije”. Realizacija je počela 1. juna 2018. godine i traje do 31. oktobra 2021 godine, a ukupna vrednost projekta je 3,176,000.00 evra, raspoređenih između 15 partnera.

U sklopu projekta, između ostalog, na teritoriji Sombora je postavljeno šest odmorišta za bicikliste sa pratećom infrastrukturom i saobraćajnom signalizacijom u dužini od preko 70 kilometara.

Projekat se realizuje na području prvog petodržavnog UNESKO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz uspostavljanje biciklističkih staza i organizaciju biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

U Somboru će 31. oktobra 2021. godine biti otvorena ruta, u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala koji će biti održan u Parku heroja, kod Etno restorana „Fijaker“ a početak je zakazan za 10,15 časova. Organizatori pozivaju sve građane koji žele, da se uključe u avanturu na biciklističkoj stazi uz Evropski Amazon.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниMinistarka Matić o povraćaju novca srpskim agencijama i turistima – da ili ne?
СледећиSRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA PRAZNUJE SVETU PETKU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.