U SOMBORSKOJ BOLNICI BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA SVE GRAĐANE

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u nedelju, 28. oktobra 2018. godine u periodu od 08 do 16 časova organizuje grupu preventivnih pregleda.

Građani će imati priliku da ultrazvučni pregled abdomena, laboratoriske analize (HOLESTEROL i TRIGLICERIDI) i mamografiju. Svi navedeni pregledi i analize obavljaće se u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku – prizemlje Hirurškog bloka Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska br.75. A).

Preglede mogu da obave svi zainteresovani građani, kao i oni koji nemaju plaćeno zdravstveno osiguranje.


NAPOMENA: Pacijenti koji nameravaju da obave pregled ultrazvuk abdomena ne treba da usnose hranu 6 (šest) sati pre pregleda, a tečnost 3 (tri) sata pre pregleda.
Mamografski pregled dojki obavljaju pacijentkinje starije od 45 godina. Ukoliko je pacijentkinji ranije već rađena mamografija od prethodne mamografije treba da je prošlo minimalno 2 (dve) godine, uz obavezno dostavljanje ranijih mamografskih snimaka i dokumentacije vezane za ranije preglede dojki. Pacijentkinje koje još uvek imaju menstrualni ciklus neophodno je da mamografsko snimanje obave u periodu od 1. do 10. dana ciklusa.

Izvor: sombornjuz.in.rs

Претходни„Boemska rapsodija“ premijerno 30. oktobra
СледећиSVAKE PRVE SUBOTE U MESECU, GRADONAČELNICA SOMBORA ODGOVARA NA PITANJE GRAĐANA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.