U somborskoj bolnici leči se 15 zaraženih od korone – dvoje poslato u KCV

На Одељењу за инфективне болести Опште болнице “др Радивој Симоновић” у Сомбору лечи се 15 заражених пацијената код којих је потврђен вирус, што је пет пацијената више него у петак када их је било десет. Сомборска болница располаже са 66 болничких кревета и седам респиратора, од којих су два мобилна.

“У респираторној амбуланти је прегледано 12 суспектних пацијената на корона вирус, а присуство ковида потврђено је код шест пацијената. Они су имали изражену температуру и респираторне симптоме. Од позитивних пацијената два су примљена на болничко лечење, а четири пацијента послата кући у самоизолацију.

Два пацијента су због тешке клиничке слике послата у КЦВ, док је један из КЦВ враћен на Ковид одељење (инфективно) у Сомбор, а један пацијент отпуштен кући у самоизолацију”, саопштили су надлежни из сомборске болнице.

ВД директор сомборске болнице др Драган Растовић је у изјави за РТВ рекао да ситуација другог пика даје јасан сигнал да се грађани морају придржавати максимално свих мера које су прописали надлежни.

“Сваког дана имамо нове пацијенте. Имамо заражених шест медицинара из болнице. Апелујем на грађане да носе заштитне маске, да одржавају дезинфекцију руку, држе социјалну дистанцу, да избегавају окупљања, јер су те мере зарад свих нас и људи око нас.

Не смемо да дозволимо да се великом брзином пуне капацитети болница и не смемо да дозволимо да пукне здравствени систем. Морамо бити одговорни према себи другима”, изјавио је др Растовић за РТВ.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниZbog vikenda i lepog vremena očekuje se veći broj vozila
СледећиCarinici na Horgošu sprečili krijumčarenje 400.000 evra sakrivenih u jastucima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.