U somborskoj bolnici leči se 15 zaraženih od korone – dvoje poslato u KCV

Na Odeljenju za infektivne bolesti Opšte bolnice “dr Radivoj Simonović” u Somboru leči se 15 zaraženih pacijenata kod kojih je potvrđen virus, što je pet pacijenata više nego u petak kada ih je bilo deset. Somborska bolnica raspolaže sa 66 bolničkih kreveta i sedam respiratora, od kojih su dva mobilna.

“U respiratornoj ambulanti je pregledano 12 suspektnih pacijenata na korona virus, a prisustvo kovida potvrđeno je kod šest pacijenata. Oni su imali izraženu temperaturu i respiratorne simptome. Od pozitivnih pacijenata dva su primljena na bolničko lečenje, a četiri pacijenta poslata kući u samoizolaciju.

Dva pacijenta su zbog teške kliničke slike poslata u KCV, dok je jedan iz KCV vraćen na Kovid odeljenje (infektivno) u Sombor, a jedan pacijent otpušten kući u samoizolaciju”, saopštili su nadležni iz somborske bolnice.

VD direktor somborske bolnice dr Dragan Rastović je u izjavi za RTV rekao da situacija drugog pika daje jasan signal da se građani moraju pridržavati maksimalno svih mera koje su propisali nadležni.

“Svakog dana imamo nove pacijente. Imamo zaraženih šest medicinara iz bolnice. Apelujem na građane da nose zaštitne maske, da održavaju dezinfekciju ruku, drže socijalnu distancu, da izbegavaju okupljanja, jer su te mere zarad svih nas i ljudi oko nas.

Ne smemo da dozvolimo da se velikom brzinom pune kapaciteti bolnica i ne smemo da dozvolimo da pukne zdravstveni sistem. Moramo biti odgovorni prema sebi drugima”, izjavio je dr Rastović za RTV.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниZbog vikenda i lepog vremena očekuje se veći broj vozila
СледећиCarinici na Horgošu sprečili krijumčarenje 400.000 evra sakrivenih u jastucima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.