U Somboru 250 majstora kuvalo riblji paprikaš

Somborski_kotlic_2019
Foto: Siniša Trifunović

„Somborski kotlić“, gastronomska manifestacija i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša održana je po 22. put na popularnom gradskom trgu.

Sombor je zamirisao na najukusniju alasku đakoniju – riblji paprikaš koji je kuvalo više od 250 majstora a njih 47 je odlučilo da se takmiči. Svako od njih je imao svoju recepturu i kulinarsku tajnu.

„Našu ekipu čini jedan Makedonac, jedan Srbin, Crnogorac i Bunjevac. Tajna dobrog paprikaša je u druženju. Kad se dobro društvo skupi, onda je i paprikaš dobar!“ istakao je Petar Gromilović.

„Prvi put kuvam ovde, ne takmičimo se već da se oprobamo i da vidimo da li znamo!? Uz pomoć komšija, svako ima svoj tajni recept koji ne odaje nego pridoda našem paprikašu i u tome je čar!“ objasnila je Jelena Štulić.

„Paprikaš se u Aleksincu baš nešto i ne kuva ali mi smo došli ovde da naučimo kako se to radi. Nadam se da smo na pravom mestu da naučimo i prenesemo znanje našim Aleksinčanima !“ rekao je Dejan Milinović iz Aleksinca.

I ove godine upriličeno je takmičenje za najlepše aranžirani sto i najveselije društvo.

Posao žirija ni ove godine nije lak. Kažu, u celoj Vojvodini se dobro kuva a pogotovo kada je o ribljim paprikašima reč i često presuđuju samo nijanse.

„Mora biti potkovica cela…“, objašnjava Miloš Petromarkov iz Bačke Palanke, član ovogodišnjeg žirija „Somborskog kotlića“.

Program „Somborskog kotlića“ obogatili su stari zanati, suveniri, gastro i etno ponuda i naravno, sjajni tamburaši.

rtv.rs

ПретходниSomboru 40,5 miliona dinara za upravljanje otpadom
СледећиRazgovor u romingu jeftiniji za više od 60 odsto

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.