У Сомбору 250 мајстора кувало рибљи паприкаш

Somborski_kotlic_2019
Foto: Siniša Trifunović

“Сомборски котлић”, гастрономска манифестација и такмичење у кувању рибљег паприкаша одржана је по 22. пут на популарном градском тргу.

Сомбор је замирисао на најукуснију аласку ђаконију – рибљи паприкаш који је кувало више од 250 мајстора а њих 47 је одлучило да се такмичи. Свако од њих је имао своју рецептуру и кулинарску тајну.

“Нашу екипу чини један Македонац, један Србин, Црногорац и Буњевац. Тајна доброг паприкаша је у дружењу. Кад се добро друштво скупи, онда је и паприкаш добар!” истакао је Петар Громиловић.

“Први пут кувам овде, не такмичимо се већ да се опробамо и да видимо да ли знамо!? Уз помоћ комшија, свако има свој тајни рецепт који не одаје него придода нашем паприкашу и у томе је чар!” објаснила је Јелена Штулић.

“Паприкаш се у Алексинцу баш нешто и не кува али ми смо дошли овде да научимо како се то ради. Надам се да смо на правом месту да научимо и пренесемо знање нашим Алексинчанима !” рекао је Дејан Милиновић из Алексинца.

И ове године уприличено је такмичење за најлепше аранжирани сто и највеселије друштво.

Посао жирија ни ове године није лак. Кажу, у целој Војводини се добро кува а поготово када је о рибљим паприкашима реч и често пресуђују само нијансе.

“Мора бити потковица цела…”, објашњава Милош Петромарков из Бачке Паланке, члан овогодишњег жирија “Сомборског котлића”.

Програм “Сомборског котлића” обогатили су стари занати, сувенири, гастро и етно понуда и наравно, сјајни тамбураши.

rtv.rs


ПретходниСомбору 40,5 милиона динара за управљање отпадом
СледећиРазговор у ромингу јефтинији за више од 60 одсто

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.