U Somboru još jedan napad psa lutalice

Током прошле седмице у Сомбору десио се још један напад пса луталице. Наиме, пас расе средње азијски овчар напао је средњу пудлу, коју је тог јутра, као И сваког другог, власница извела у шетњу. Напад се догодио у самом центру града.

Тог јутра власница је извела свог кућног љубимца у шетњу, пудлу стару пет година. У центру града, код позоришта, напао их је пас луталица.

„Мама је ујутро кренула да прошета нашег кућног љубимца ,пудлу стару 5 година и овде испред позоришта их је напао пас луталица, неки средњеазијски овчар, бар тако кажу. Имамо само среће што наш син, који има три године није то јутро кренуо у шетњу са баком, јер напад је био бруталан И пудла је угинула. Њих петоро је покушало да одвоји нашег пса, али нису успели. Буквално је заклан, ишчупан му је гркљан, једњак и преминуо је на лицу места. Волела бих да неко одговара за ово“, каже Јасна Ристић, власница пудле.

Радници Зоохигијене одмах су изашли на терен, пас је ухваћен недалеко од места где је напад и извршен. Пас је без чипа, није обележен и завршио је у азилу.

„Пас ће остати ту док се власник не појави случајно по њега, мада верујемо да је већ одустао од тог самог чина, чим је чуо шта се десило. Овај пас остаје у азилу, тренутно је на посматрању против беснила у карантинском делу прихватилишта и ту га ветеринар посматра. Ту је до момента док не прође десет дана и ако се установи да је пас здрав, нормалан, вакцинише се и чипује и остаје у азилу до неког удомљавања или нечега другог“, каже Владимир Крнета, пословођа Зоохигијенске службе.

Капацитет прихватилишта за напуштене псе и мачке у Сомбору је до 160 места, али кажу да тај број увек премаше бар за 20 или 30 паса.

„Град Сомбор је ушао у пројекат „Ухвати, стерилиши и пусти“ и прошле године и ове смо одрадили значајан број паса, који су на јавној површини стерилисани тј. кастрирани, чиповани, обележени и вакцинисани и пуштени назад на јавну површину“, каже Владимир Крнета.

У протеклих осам месеци ове године Правобранилаштво града Сомбора запримило је 232 предмета, односно тужби због напада паса луталица на физичка лица, а у 2019. години је покренуто 324 поступка по овом основу. У 2019. години на име накнаде штете од уједа напуштених паса Град Сомбор је исплатио око 70 милиона динара, а у току 2020. године исплаћено је око 26 милиона динара.

Извор: РТВ (Бојана Радовановић)

ПретходниPolicija zaplenila oko 55 kg marihuane u okolini Odžaka
СледећиSve o polasku u školu: Video uputstvo za roditelje i decu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.