U Somboru lane prikupljeno 10 tona poljoprivrednog otpada

njive-oranice

Lane je na području Sombora prikupljeno oko 10 tona ambalažnog otpada iz poljoprivredne proizvodnje, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika poljoprivredne stručne službe Sombor i Grada Sombora sa predstavnicima mesnih zajednica i poljoprivrednim proizvođačima.

Održano je i predavanje sa ciljem da se poljoprivredni proizvođači u selima animiraju da se uključe u akciju prikupljanja otpada, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine Slobodan Stanić je istakao da zahvaljujući toj akciji, otpad nije završio u kanalima, na njivama, niti je sagoreo u atarima.

“Veoma smo zadovoljni odzivom proizvođača na akciju skupljanja čiji je akcenat na zaštiti životne sredine u čemu je Sombor je jedan od vodećih u Srbiji“, rekao je on.

Ovo je treća godina zaredom kako u Somboru poljoprivredna stručna služba i lokalna samouprava realizuju ovu važnu ekološku akciju, a od ove godine akciji će se priključiti i Apatin i Odžaci, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu.

Potvrda o predatom ambalažnom pesticidnom otpadu obavezna je pri apliciranju za sredstva IPARD fonda, a razmatra se i da se uvede kao obaveza pri apliciranju za subvencije i poljoprivredne kredite.

Izvor: Tanjug

ПретходниMobilna aplikacija „Psihofon“ protiv stresa i tuge
СледећиModna revija prodajnog karaktera za obuku deset žena, žrtava porodičnog nasilja, za krojački zanat

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.