U SOMBORU OBELEŽEN „EVROPSKI DAN OSOBA SA AUTIZMOM“

Povodom obeležavanja 3. oktobra „Evropskog dana osoba sa autizmom“ Udruženje za podršku osoba sa autiznom „Maslačak“ iz Sombora, na Trgu Koste Trifkovića, organizovalo je izložbu likovnih radova svojih članova, koji su nastali na radionicama Vilimovi inkluzivni vilenjaci.

„Korona nas je sprečila da obeležimo Svetski dan, ali zato nismo propustili priliku da se na današnji dan skupimo ovde. Danas građani Sombora imaju priliku da vide likovne radove koji su nastali u radionici inkluzivni Vilimovi vilenjaci. Sa našim nastavnikom, slikarom Ivanom Vilimom nastali su radovi u četiri radionice.

Ove godine je predviđeno da imamo još dve radionice takvog tipa i neke slike su prodajnog karaktera, uglavnom je ovo samo izložbeni deo. Inače, te radionice deo su programskih aktivnosti Saveza udruženja koje finansira nadležno Ministarstvo“ rekla je Meira Mrđanov, član Udruženja „Maslačak“.

„Nadamo se da ćemo na ovaj način raditi na tome da razbijemo barijere o autizmu, zato što smatramo da autizam treba upoznati, treba se družiti sa ljudima koje u porodici imaju osobe sa autizmom, treba upoznati dobro te osobe, videti koje su njihove snage i kapaciteti da bi oni bili osnaženi i da mogu da postanu punopravni članovi ovog društva“ istakla je Mrđanov.

Obeležavanje „Evropskog dana osoba sa autizmom“ podržao je i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić.

ПретходниPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-POLICIJSKOG NADZORA ZA OKTOBAR
СледећиTeška nesreća kod Sivca: Poginuo mladić, devojka povređena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.