U SOMBORU OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN SMANJENJA RIZIKA OD KATASTROFA

medjunarodni-dan-smanjenja-rizika-od-katastrofa

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa danas je u organizaciji Crvenog krsta Sombor, Jedinice civilne zaštite grada Sombora, Sektora za vanredne situacije: Vatrogasno – spasilačke jedinice, Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor i Osnovne škole „Dositej Obradović“ održana pokazna vežba evakuacije i zbrinjavanja u slučaju požara.

U vežbi su učestvovali učenici trećih razreda Škole „Dositej Obradović“, koji su u prethodnom periodu na predavanjima upoznati sa osnovama smanjenja rizika od elementernih nepogoda i drugih opasnosti i evakuacija.  

Ivan Gligorić, član Štaba za vanredne situacije Grada Sombora, istakao je da su ovakve vežbe izuzetno značajne za edukaciju dece i školskog osoblja, kako bi znali kako da adekvatno reaguju, u slučaju da se dogodi neka ista ili slična situacija koja iziskuje brzu reakciju.

„Sam scenario vežbe obuhvata, pre svega, gašenje požara u objektu koji se desio, zatim evakuacija učenika i zaposlenih i naravno, na kraju, pružanje pomoći povređenim licima. Ono što je cilj ove vežbe jeste svakako provera sistema smanjenja rizika od katastrofa na teritoriji Grada Sombora, a kada govorimo o sistemu, tu mislimo na sve one subjekte i snage koje učestvuju u akcijama zaštite i spasavanja“, naglasio je Gligorić.

Pokaznu vežbu evakuacije i zbrinjavanja u slučaju požara propratio je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Izvor: sombor.rs

ПретходниRad popisivača olakšavaju elektronski upitnici
СледећиSAJAM TORTI, KOLAČA I DOMAĆIH PROIZVODA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.