U SOMBORU ODRŽAN PROTEST, DVA SATA BIO BLOKIRAN „STARI KRUŽNI TOK“

protest-kruzni-tok-sombor

U Somboru je danas održan miran protest građana, koji su okupljanjem i zatvarenjem saobraćaja u samom centru grada, iskazali svoje nezadovoljstvo planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.

Nekoliko stotina Somboraca je u 14 časova blokiralo stari kružni tok, na ukrštanju Venaca Živojina Mišića i Radomira Putnika, Konjovićeve i ulice Miloša Obilića iz svih pravaca, a blokada je trajala dva sata. Tokom protesta, policija je na raskrsnicama ulica pre kružnog toka preusmeravala saobraćaj na alternativne pravce, tako da organi reda u uniformi nisu imali gotovo nikakav dodir sa okupljenim građanima.

Na samom početku protesta dogodio se manji incident, kada se vozač automobila marke „Folksvagen“ zaleteo na protestante i naglo zakočio, a potom uz škripu guma odjurio sa lica mesta.


Među okupljenima je pored građana svih uzrasnih dobi, pa čak i dece, bilo i dosta uglednih Somboraca, glumaca, lekara,… Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, ali su bili prisutni predstavnici određenih partija i pokreta, koji su kako kažu, došli da daju podršku.

Tokom protesta nije bilo zvaničnog obraćanja građanima, od kojih su neki nosili isključivo ekološke transparente.

Izvor: sombornjuz.rs

ПретходниPEDESETAK IZLAGAČA NA OVOGODIŠNJEM „Ravangrad Wine Fest-u“ – FESTIVAL SAČUVAO MEĐUNARODNI KARAKTER
СледећиOd danas pojačana kontrola saobraćaja

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.