U Somboru osam bračnih parova dobilo sredstva za kupovinu kuća

Osam mladih bračnih parova iz okoline Sombora danas su potpisali ugovore o dodeli sredstava za kupovinu kuća kako bi nastavili život na selu. …
Mladu Apatinku Violetu Milankov zatekli smo na pragu njene nove kuće u Riđici za koju su ona i suprug Aleksandar tražili milion i po dinara. Kuća na periferiji je prilika za ugodan porodični život sa dvoje male dece. A Riđicu je izabrala zbog supruga koji je odavde otišao kada je imao 12 godina.

„Zato što je odrastao u Riđici i ostala mu je ljubav prema selu, tako da sam ga ja podržala u tome i ja sam uz put zajedno sa njim zavolela sa njim sve što ide uz kuću i selo“, rekla je Violeta.

„Velika je stvar živeti na selu iz prostog razloga što deca na selu u mnogome stiču radne navike, što je za buduzži život itekako bitno“, dodao je Aleksandar.

U Somboru je osam bračnih parova dobilo sredstva za kupovinu kuća . Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku obezbedilo je 70 miliona dinara za projekat u kojem učestvuju opštine Subotica, Sombor, Apatin i Odžaci

„Jedna vrsta programa koji će se u ove četiri jedinice početi da se odvija tokom 2019 godine i ako nam rezultati pokažu da imalo svrhe što smo vaše projekte odabrali kao najkvalitzetnije u zemlji i što smo sredstva usmerili na sva ova pitanja, onda će će to biti standardi za čitavu Srbiju“, rekla je Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Pozorišne Predstave na srpskom i madjarskom i podsticanje mera populacione politike, edukacija i mkedijska vidljivost su deo ovog projekta, kaže gradonačelnica Dušanka Golubović.

„Svakako i jedan međugeneracijski kutak koji će podrazumevati zajedničku solidarnost međusobnu povezanost i afirmaciju kvalitetnog života u zajednici“, rekla je ona.

Umesto inostranstva oni su odabrala selo. Kupovina kuća je prvi korak, za njih , kažu dovoljno veliki za novi početak.

Izvor: rtv.rs

ПретходниCENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM U RANČEVU
СледећиTurističke ture za slabovide i slepe

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.