U Somboru počeo osmi „Kup nacija“

U Sombru je počeo 8 „Kup nacija“ u ženskom boksu. Ovo je drughi put da se u Somboru održava ovakvo takmičenje ,a po kvalitetu svrstava se u jedno od boljih u svetu. 23 devojke iz Srbije izborile su plasman za ovo takmičenje.

Više od 200 učesnica iz 23 zemlje uzele su učešće u 8. „Kupu nacija“ u ženskom boksu. Takmičarke iz Rusije, Francuske, Kazahstana, Kine i mnogih drugih zemalja odmeriće snage u ringu gradske hale „Mostonga“ u Somboru. Bokserke će boriti u četitri uzrasne kategorije. Reprezentativke Srbije i ove godine se nadaju se medalji.

„Duže vreme sam se spremala sa trenerom samo za ovaj turnir. Volela bih da bude zlato, ali videćemo“, rekla je Nina Stajković, reprezentativka Srbije.

„Srbija je u zlatnoj sredini Evropskog i svetskog boksa. Trenutno imamo dobre rezultate i medalje u mlađim kategorijama na evropskom nivou. Ovo je dobar pomak u srpskom boksu i pokazatelj da se dobro radi, na čelu sa predsednikom boks saveza Srbije Nenadom Borovčaninom. Boks se omasovio, ponovo su krenuli klubovi, prva liga Srbije je startovala. Prošle godine nismo imali ni jednu takmičarku iz Sombora, a ove godine ih imamo četiri iz dva somborska kluba. Ukupno imamo 23 devojke iz Srbije i nadamo se da će napraviti dobre rezultate“, rekao je Jovan Panić, direktor turnira.

„Ovaj turnir je uvertira za neka veća takmičenja, što se tiče naših takmičarki. Očekujem da ćemo imati bar 3 finala“, istakao je Marko Tubić, selektor ženske reprezentacije Srbije.

„Prezadovoljni smo, organizacija je na svetskom nivou. Ovo je jedan od najjačih turnira u Evropi, da ne kažem i u svetu“, rekao je Nikola Milinković, direktor bokserske lige Srbije.

Kvalifikacioni mečevi očekuju se tokom 17.januara, u petak 18. januara sledi četvrtfinale, a finalni mečevi planirani su za nedelju 20. januar od 16 časova.

ПретходниSrbi, ispunite građansku dužnost…
Следећи’’Turijska kobasicijada 2019’’ u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.