U Somboru za javne radove na selu devet miliona

zupanija-sombor

Gradsko veće Sombora je na današnjoj sednici, između ostalog, usvojilo konkurs za izvođenje javnih radova u selima, na kojima bi se radno angažovale teže zapošljive osobe, kao i poseban program društvene brige za javno zdravlje. Konkurs za javne radove, navodi se na oficijelnom gradskom sajtu, odnosi se na seoska područja i održavanje i obnavljanje javne infrastrukture kao i održavanje i zaštitu životne sredine i prirode.

Sprovodi se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a planirano je da se u njegovoj realizaciji angažuje 27 ljudi iz kategorije teže zapošljivih, za šta je izdvojeno devet miliona dinara.

Kada je reč o programu društvene brige za javno zdravlje on je usmeren na praćenje stanja životne sredine, faktora rizika i uticaja na zdravlje koji potiču iz životne sredine.

Posebna pažnja biće usmerena na zdravstvenu ispravnost vode za piće i ostalih voda, monitoring vazduha, buke, zdravstvenu kontrolu školskih i predškolskih ustanova, praćenje i analizu zdravstvenog stanja stanovništva, promociju preventivnih pregleda, prevenciju faktora rizika za nastanak hroničnih nezaraznih oboljenja, kao i prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Izvor: Tanjug

ПретходниObuka za plivanje somborskih osnovaca
СледећиU toku prethodne nedelje u Somboru devet saobraćajnih nezgoda

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.