U Srpskom Miletiću mural u znak podrške deci oboleloj od raka

На зиду Основне школе “Коста Стаменковић” из Српског Милетића осликан је мурал у знак подршке деци оболелој од рака, а у сећање на ученике ове школе Јелену Недељковић и Огњена Марковића, који изгубили битку са опаком болешћу.

Омладина из Српског Милетића прикупила је средства да би зид Основне школе “Коста Стаменковић” добио мурал посвећен њиховим другарима и ученицима школе, који су изгубили битку са раком, Јелени и Огију, кажу њихови другари из села.

Урош Синадиновић из Српског Милетића:” Било је нас пар другара заједно када је Немања предложио да се у знак сећања на наше другаре уради мурал на зиду школе. Разговарали смо о томе и решили да организујемо прикупљање новца, јер Јелена и Оги то заслужују..сви смо их познавали..”.

Немања Рађеновић из Српског Милетића: “Огија сам познавао и био ми је као млађи брат, а играли смо заједно и баскет. Такође сам био добар са Јеленом и њеном породицом. За неколико дана смо прикупили довољно средстава како би се мурал урадио..”

У школи истичу да су идеју ученика прихватили и подржали, јер желе да се сачува успомена на њихове ђаке.

Драган Мироницки, професор информатике ОШ „Коста Стаменковић“ Српски Милетић: „Овај мурал је првенствено сећање на једног доброг друга, дечка и нашег ученика и оно сто треба да остане у сећању и за све нас из Српског Милетића”.

Русалена Милић, директорица ОШ „Коста Стаменковић“ Српски Милетић: „Мурал је сецање на све младе људе, који су нас на жалост напустили прерано… И њихов задатак и мисија је да нас подсећа на сву ту младост, која нас је напустила прерано”.

Мурал сећања на Јелену Недељковић и Огњена Марковића осликао је стрит арт уметник Милан Милослављевић, а ученици су за два дана и осликавање мурала прикупили око 1.000 евра.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниKniževna nagrada „Herceg János”
СледећиKako postupiti sa žetvenim ostacima?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.