U Srpskom Miletiću mural u znak podrške deci oboleloj od raka

Na zidu Osnovne škole “Kosta Stamenković” iz Srpskog Miletića oslikan je mural u znak podrške deci oboleloj od raka, a u sećanje na učenike ove škole Jelenu Nedeljković i Ognjena Markovića, koji izgubili bitku sa opakom bolešću.

Omladina iz Srpskog Miletića prikupila je sredstva da bi zid Osnovne škole “Kosta Stamenković” dobio mural posvećen njihovim drugarima i učenicima škole, koji su izgubili bitku sa rakom, Jeleni i Ogiju, kažu njihovi drugari iz sela.

Uroš Sinadinović iz Srpskog Miletića:” Bilo je nas par drugara zajedno kada je Nemanja predložio da se u znak sećanja na naše drugare uradi mural na zidu škole. Razgovarali smo o tome i rešili da organizujemo prikupljanje novca, jer Jelena i Ogi to zaslužuju..svi smo ih poznavali..”.

Nemanja Rađenović iz Srpskog Miletića: “Ogija sam poznavao i bio mi je kao mlađi brat, a igrali smo zajedno i basket. Takođe sam bio dobar sa Jelenom i njenom porodicom. Za nekoliko dana smo prikupili dovoljno sredstava kako bi se mural uradio..”

U školi ističu da su ideju učenika prihvatili i podržali, jer žele da se sačuva uspomena na njihove đake.

Dragan Mironicki, profesor informatike OŠ „Kosta Stamenković“ Srpski Miletić: „Ovaj mural je prvenstveno sećanje na jednog dobrog druga, dečka i našeg učenika i ono sto treba da ostane u sećanju i za sve nas iz Srpskog Miletića”.

Rusalena Milić, direktorica OŠ „Kosta Stamenković“ Srpski Miletić: „Mural je secanje na sve mlade ljude, koji su nas na žalost napustili prerano… I njihov zadatak i misija je da nas podseća na svu tu mladost, koja nas je napustila prerano”.

Mural sećanja na Jelenu Nedeljković i Ognjena Markovića oslikao je strit art umetnik Milan Miloslavljević, a učenici su za dva dana i oslikavanje murala prikupili oko 1.000 evra.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniKniževna nagrada „Herceg János”
SledećiKako postupiti sa žetvenim ostacima?

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.