U Srpskom Miletiću mural u znak podrške deci oboleloj od raka


Na zidu Osnovne škole “Kosta Stamenković” iz Srpskog Miletića oslikan je mural u znak podrške deci oboleloj od raka, a u sećanje na učenike ove škole Jelenu Nedeljković i Ognjena Markovića, koji izgubili bitku sa opakom bolešću.

Omladina iz Srpskog Miletića prikupila je sredstva da bi zid Osnovne škole “Kosta Stamenković” dobio mural posvećen njihovim drugarima i učenicima škole, koji su izgubili bitku sa rakom, Jeleni i Ogiju, kažu njihovi drugari iz sela.

Uroš Sinadinović iz Srpskog Miletića:” Bilo je nas par drugara zajedno kada je Nemanja predložio da se u znak sećanja na naše drugare uradi mural na zidu škole. Razgovarali smo o tome i rešili da organizujemo prikupljanje novca, jer Jelena i Ogi to zaslužuju..svi smo ih poznavali..”.

Nemanja Rađenović iz Srpskog Miletića: “Ogija sam poznavao i bio mi je kao mlađi brat, a igrali smo zajedno i basket. Takođe sam bio dobar sa Jelenom i njenom porodicom. Za nekoliko dana smo prikupili dovoljno sredstava kako bi se mural uradio..”

U školi ističu da su ideju učenika prihvatili i podržali, jer žele da se sačuva uspomena na njihove đake.

Dragan Mironicki, profesor informatike OŠ „Kosta Stamenković“ Srpski Miletić: „Ovaj mural je prvenstveno sećanje na jednog dobrog druga, dečka i našeg učenika i ono sto treba da ostane u sećanju i za sve nas iz Srpskog Miletića”.

Rusalena Milić, direktorica OŠ „Kosta Stamenković“ Srpski Miletić: „Mural je secanje na sve mlade ljude, koji su nas na žalost napustili prerano… I njihov zadatak i misija je da nas podseća na svu tu mladost, koja nas je napustila prerano”.

Mural sećanja na Jelenu Nedeljković i Ognjena Markovića oslikao je strit art umetnik Milan Miloslavljević, a učenici su za dva dana i oslikavanje murala prikupili oko 1.000 evra.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.