U SUBOTU „COFFEE TIME“

KLUB NA KUB: PREDAVANJE O DOJENJU PRIVUKLO VELIKU PAŽNJU, U SUBOTU „COFFE TIME“

Udruženje “Klub na kub” organizovalo je u ponedeljak, 3. decembra u Domu učenika srednjih škola besplatno predavanje pod nazivom “Dojenje – najlepši i najveći izazov”.

O ovoj temi vrlo strpljivo i pažljivo govorila je Jelena Miljković, visoko strukovna babica, zaposlena u Opštoj bolnici Sombor. Više od trideset žena izdvojilo je svoje vreme i došlo da sasluša savete, iskustva, mitove o dojenju, a sve vreme postavljana su pitanja i vođena je plodna diskusija. Iako je planirano druženje od sat vremena, potrajalo je skoro dva sata.

Žene – majke, trudnice, dojilje, bake, izašle su sa predavanja zadovoljne, sa osmehom na licu i pune pozitivnih utisaka i novih saznanja što je samo dokaz da su ovakvi događaji u našem gradu potrebni.

Na predavanju je bilo reči o prednostima i značaju dojenja, sastavu majčinog mleka, postavljanju bebe na dojku, prvom podoju, učestalošću i dužini podaja, mogućim problemima sa dojkama u periodu laktacije i ishrani za vreme trudnoće i laktacije.

Naredna aktivnost koju Udruženje “Klub na kub” organizuje zakazano je za subotu, 8. decembar, a u pitanju je opušteno, neformalno druženje sa mamama nazvano „Coffee time sa Clubom3″.

Početak druženja je u 10,30 sati, a dok mame razgovaraju i razmenjuju iskustva i ideje uz čaj ili kafu, njihova dečica (starija od 3 godine kako bi mogla boraviti sama u igraonici bez roditeljskog nadzora) će se igrati u igraonici “Vesela džunglica”.

Da druženje bude lepše potrudila se i biljna apoteka “Herbaterija” koja sprema lepo predavanje i poklone.

Zbog ograničenog broja mesta obavezna je prijava u inboks Fejsbuk stranice Klub na kub.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниTurističke ture za slabovide i slepe
СледећиTatjana Jovanović, dečji fotograf koji je doneo nove trendove u naš grad

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.