U SUBOTU NOVA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE „Alcohol and Drugs Marathon”

policijaauto

Pripadnici Uprave saobraćajne policije do 10. maja 2022. godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a sprovodi se u trideset evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

U sklopu ove akcije 7. maja će biti realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, još jednom apelovao na sve vozače da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

– Poražavajuće je da i pored stalnih upozorenja i apela, pojačane kontrole saobraćaja i sankcija i dalje postoje nemarni i neodgovorni ljudi koji sedaju za volan pijani ili drogirani. Duboko se zalažem da se onima koji pijani ili drogirani izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva, istakao je ministar Vulin.

On je dodao da za neodgovorno i nesavesno ponašanje nema opravdanja.

– Nema opravdanja da se ponašate neodgovorno prema drugim učesnicima u saobraćaju, a posebno ne prema svojoj deci. Odmor i praznici nisu opravdanje da sednete za volan pijani. Zbog nemarnosti i vožnje pod dejstvom alkohola, možete da izgubite ono što je najvrednije, dete. Razmislite o tome. Saobraćajna policija će i u narednom periodu nastaviti da sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima, poručio je Vulin.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниIZMEĐU STANIŠIĆA I RIĐICE IZGOREO AUTOMOBIL
СледећиU Somboru dva miliona za razvoj pčelarstva i uzgoj lavande

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.