U TOKU BESPLATNO ČIPOVANJE I VAKCINISANJE PASA U SOMBORU

cipovanje-i-vakcinacija-pasa-veterinarska-stanica

Veterinarska stanica Sombor je započela akciju besplatnog čipovanja i vakcinisanja vlasničkih pasa. Po ugovoru sa Gradom Somborom, sklopljenim nakon realizovane javne nabavke, za akciju je iz budžeta izdvojeno 4 miliona dinara.

– Akcijom će biti obuhvaćeno 1.700 pasa u gradu i selima koji će biti i čipovani i vakcinisani, i još 600 pasa koji će biti samo vakcinisani. Naši veterinari su na terenu i idu od kuće do kuće. Važno je napomenuti da akcija traje do isteka zaliha – kaže Igor Ćupurdija, direktor i odgovorno lice za rad veterinara na terenu.

Čip i vakcinu protiv besnila mogu da prime najviše tri psa po jednom domaćinstvu. Vlasnici koji u vreme dolaska veterinara nisu kod kuće, svog ljubimca mogu da dovedu na čipovanje i vakcinisanje u ambulantu Veterinarske stanice Sombor na Staparskom putu broj 37.
Tokom prošle godine u akciji koju je podržao Grad Sombor, 1.134 pasa je čipovano i vakcinisano, i još 733 psa je samo vakcinisano.

– Ove godine su sredstva povećana sa 3 na 4 miliona dinara. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Gradu Somboru i gradonačelniku na saradnji i odobrenim sredstvima – rekao je Darko Radulović, direktor za opšte poslove u Veterinarskoj stanici Sombor.

Po završetku akcije, građani će moći da dovedu psa na čipovanje i vakcinisanje o svom trošku.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниPOČINJE AKCIJA POJAČANE KONTROLE UČESNIKA U SAOBRAĆAJU KOJA ĆE TRAJATI DO 3. MAJA
СледећиPorodici iz Sombora sa bebom prva državna pomoć za stan

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.