U TOKU PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA U JUNU

vojnici-zakletva

Министарство одбране позива младиће и девојке који су заинтересовани да стану у строј Војске Србије и добровољно одслуже шестомесечни војни рок са оружјем у јунском упутном року да се пријаве на актуелни конкурс.

Право пријављивања имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, а претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Поред прилике да прошире знања, стекну нове вештине и упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.

Пријаву за добровољно служење војног рока могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима. Сви они који изразе жељу да постану професионални војници, моћи ће то да учине по убрзаној процедури и потпишу уговоре одмах по окончању добровољног служења.

Све детаљније информације о конкурсу и начину пријављивања, заинтересовани могу пронаћи ОВДЕ.

Из Министарства одбране наглашавају да је Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије у 2022. години стално отворен, а рангирање кандидата ће се вршити периодично, у складу са упутним роковима.

Извор: СомборЊуз

ПретходниSUTRA U SOMBORU AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI
СледећиSOMBORCI MOGU DA SE PRIJAVE ZA BESPLATNO KORIŠĆENJE ODMARALIŠTA NA KRANJSKOJ GORI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.