Ublažene mere od danas!

Od danas otvoreni parkovi i šetališta, od 4. maja javni i međugradski prevoz, restorani, kafići, od 8. maja tržni centri, avio prevoz od 18. maja.

Od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih preporuka prevencije oboljenja, izjavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je na konferenciji u Palati Srbija rekao da se od danas dozvoljavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio.

“Videćemo naknadno šta se može učiniti za one sportove koji su u zatvorenom. Vrlo brzo će i ta odluka biti doneta”, dodao je Tiodorović.

Od 4. maja obnavlja se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije.

Od 8. maja rade i tržni centri, a od 11. maja i vrtići, uz dobru pripremu.

Avioprevoz se obnavlja od 18. maja.

Od 4. maja javni i međugradski prevoz, restorani, kafići…

Od sledećeg ponedeljka, 4. maja, počinje sa radom gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i međugradski železnički i drumski saobraćaj , a od 8. maja javni prevoz u Beogradu i Nišu, saopštio je Tiodorović.

Naglasio je da se gradski i međugradski prevoz pušta u saobraćaj uz pooštravanje svih mera zaštite, kao i bez upotrebe klime.

Istog dana, 4. maja, počeće sa radom i restoran i kafići, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

Od 8. maja, počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

Tiodorović je saopštio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

“Razlog otvaranja vrtića je da bi omogućili onim parovima koji počinju sa radom i koji imaju decu, a nemaju gde da ih ostave”, rekao je Tiodorović.

Pozvao je poslodavce na razumevanje da radnike i radnice koji nemaju gde da ostave decu oslobode dolaska na posao.

Avio prevoz moguć od 18. maja

U Srbiji će avio prevoz ponovo biti uspostavljen od 18. maja , najavio je danas Tiodorović i dodao je da će to biti moguće prema preporukama svetskih avioagencija i uz sagledavanje epidemiološke situacije.

Izvor: Tanjug

ПретходниKraj nastave u maju, u junu u škole samo zbog male mature i popravljanja ocena
СледећиĐurđevdan u kućnim uslovima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.