Ублажене мере од данас!


Од данас отворени паркови и шеталишта, од 4. маја јавни и међуградски превоз, ресторани, кафићи, од 8. маја тржни центри, авио превоз од 18. маја.

Од данас паркови и шеталишта могу бити отворени, а они који се у њима налазе морају бити на одговарајућем одстојању и придржавати се свих препорука превенције обољења, изјавио је данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Он је на конференцији у Палати Србија рекао да се од данас дозвољавају и тренинзи на отвореном, са потпуним коришћењем свих препорука које је Кризни штаб утврдио.

“Видећемо накнадно шта се може учинити за оне спортове који су у затвореном. Врло брзо ће и та одлука бити донета”, додао је Тиодоровић.

Од 4. маја обнавља се међуградски саобраћај, као и градски саобраћај у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу, али без климатизације.

Од 8. маја раде и тржни центри, а од 11. маја и вртићи, уз добру припрему.

Авиопревоз се обнавља од 18. маја.

Од 4. маја јавни и међуградски превоз, ресторани, кафићи…

Од следећег понедељка, 4. маја, почиње са радом градски превоз у Новом Саду и Крагујевцу, као и међуградски железнички и друмски саобраћај , а од 8. маја јавни превоз у Београду и Нишу, саопштио је Тиодоровић.

Нагласио је да се градски и међуградски превоз пушта у саобраћај уз пооштравање свих мера заштите, као и без употребе климе.

Истог дана, 4. маја, почеће са радом и ресторан и кафићи, с тим што ће на отвореном простору у баштама бити потребно држати социјалну дистанцу и заштитна средства, а у затвореном простору на исти начин, уз поштовање осталих мера које су и до сада важиле за било који затворени простор.

Од 8. маја, почињу са радом и тржни центри, али уз ограничени број корисника и поштовање социјалне дистанце, као и коришћење заштитних средстава како продавца, тако и муштерија.

Тиодоровић је саопштио и да ће 11. маја почети да раде вртићи и продужени боравак у школама.

“Разлог отварања вртића је да би омогућили оним паровима који почињу са радом и који имају децу, а немају где да их оставе”, рекао је Тиодоровић.

Позвао је послодавце на разумевање да раднике и раднице који немају где да оставе децу ослободе доласка на посао.

Авио превоз могућ од 18. маја

У Србији ће авио превоз поново бити успостављен од 18. маја , најавио је данас Тиодоровић и додао је да ће то бити могуће према препорукама светских авиоагенција и уз сагледавање епидемиолошке ситуације.

Извор: Танјуг


ПретходниКрај наставе у мају, у јуну у школе само због мале матуре и поправљања оцена
СледећиЂурђевдан у кућним условима

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.