Učešće studenata i profesora na Festivalu nauke


Učešće studenata i profesora na Festivalu nauke

Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru, članovi Katedre za prirodne nauke i menadžment u obrazovanju i Katedre za društvene nauke i ove godine učestvuju na Festivalu nauke „Fizi Bizi“,  organizovanog od strane Centra za razvoj obrazovanja „Planeta“ iz Sombora. 

Budući da je pandemija koronavirusa onemogućila realizaciju festivala u dosadašnjoj formi, organizatori su odlučili da ga ove godine održe putem interneta, na stranici Centra za razvoj obrazovanja “Planeta”, kao i na YouTube kanalu festivala.

Ovogodišnja novina jubilarnog, desetog Fizi Bizi festivala je da traje čitav mesec, tačnije do kraja novembra. Studenti se predstavljaju sa radionicom „Pazi! Ne prosipaj!” u okviru koje demonstriraju četiri zanimljiva ogleda sa vodom: Pitagorina čaša, Vodene stepenice, Akrobata na žici i Naopaka voda. Realizatori radionice su Ljubica Lazić, Sara Mikić i Stevan Rad, pod mentorstvom asistentkinje dr Olje Maričić.

U okviru festivala održavaju se i stručna predavanja, a ove godine među predavačima su i profesori sa Katedre za prirodne nauke i menadžment u obrazovanju: prof. dr Danijela Petrović Graovac sa predavanjem “Vakcine – miskoncepcija ili prekretnica u medicini” i  prof. dr Marija Bošnjak Stepanović sa predavanjem „«Opasna» zračenja“, kao i doc. dr Dejan Đorđić sa Katedre za društvene nauke sa predavanjem na temu “Rezilijentnost – od mita ka činjenicama”.

Pomenuta predavanja i radionicu možete pogledati na našem kanalu:

PrethodniĐoković pobedio Zvereva za plasman u polufinale, Medvedev lako protiv Švarcmana
SledećiKrizni štab predložio nove mere

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.