Učešće studenata i profesora na Festivalu nauke

Учешће студената и професора на Фестивалу науке

Студенти Педагошког факултета у Сомбору, чланови Катедре за природне науке и менаџмент у образовању и Катедре за друштвене науке и ове године учествују на Фестивалу науке „Физи Бизи“,  организованог од стране Центра за развој образовања „Планета“ из Сомбора. 

Будући да је пандемија коронавируса онемогућила реализацију фестивала у досадашњој форми, организатори су одлучили да га ове године одрже путем интернета, на страници Центра за развој образовања “Планета”, као и на YouTube каналу фестивала.

Овогодишња новина јубиларног, десетог Физи Бизи фестивала је да траје читав месец, тачније до краја новембра. Студенти се представљају са радионицом „Пази! Не просипај!” у оквиру које демонстрирају четири занимљива огледа са водом: Питагорина чаша, Водене степенице, Акробата на жици и Наопака вода. Реализатори радионице су Љубица Лазић, Сара Микић и Стеван Рад, под менторством асистенткиње др Оље Маричић.

У оквиру фестивала одржавају се и стручна предавања, а ове године међу предавачима су и професори са Кaтедре за природне науке и менаџмент у образовању: проф. др Данијела Петровић Граовац са предавањем “Вакцине – мисконцепција или прекретница у медицини” и  проф. др Марија Бошњак Степановић са предавањем „«Опасна» зрачења“, као и доц. др Дејан Ђорђић са Катедре за друштвене науке са предавањем на тему “Резилијентност – од мита ка чињеницама”.

Поменута предавања и радионицу можете погледати на нашем каналу:

ПретходниĐoković pobedio Zvereva za plasman u polufinale, Medvedev lako protiv Švarcmana
СледећиKrizni štab predložio nove mere

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.