Učešće studenata i profesora na Festivalu nauke


Učešće studenata i profesora na Festivalu nauke

Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru, članovi Katedre za prirodne nauke i menadžment u obrazovanju i Katedre za društvene nauke i ove godine učestvuju na Festivalu nauke „Fizi Bizi“,  organizovanog od strane Centra za razvoj obrazovanja „Planeta“ iz Sombora. 

Budući da je pandemija koronavirusa onemogućila realizaciju festivala u dosadašnjoj formi, organizatori su odlučili da ga ove godine održe putem interneta, na stranici Centra za razvoj obrazovanja “Planeta”, kao i na YouTube kanalu festivala.

Ovogodišnja novina jubilarnog, desetog Fizi Bizi festivala je da traje čitav mesec, tačnije do kraja novembra. Studenti se predstavljaju sa radionicom „Pazi! Ne prosipaj!” u okviru koje demonstriraju četiri zanimljiva ogleda sa vodom: Pitagorina čaša, Vodene stepenice, Akrobata na žici i Naopaka voda. Realizatori radionice su Ljubica Lazić, Sara Mikić i Stevan Rad, pod mentorstvom asistentkinje dr Olje Maričić.

U okviru festivala održavaju se i stručna predavanja, a ove godine među predavačima su i profesori sa Katedre za prirodne nauke i menadžment u obrazovanju: prof. dr Danijela Petrović Graovac sa predavanjem “Vakcine – miskoncepcija ili prekretnica u medicini” i  prof. dr Marija Bošnjak Stepanović sa predavanjem „«Opasna» zračenja“, kao i doc. dr Dejan Đorđić sa Katedre za društvene nauke sa predavanjem na temu “Rezilijentnost – od mita ka činjenicama”.

Pomenuta predavanja i radionicu možete pogledati na našem kanalu:


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.