Учесници најдуже међународне регате стигли у Апатин


ТИД, најстарија и најдужа међународна регата кренула је 22. јуна из Немачке. А сада су учесници регате стигли у Апатин, где су традиционално лепо дочекани.

Око 130 кајакаша из 13 европских земаља, упловило је у Србију.

Традиционално, добродошлицу су им пожелели Апатинци. Међу првима, у апатинску марину упловио је Јангвилем Крашинка из Холандије.

“Почео сам као хобиста, јако ми се допада иако је често напорно, поготово по овако јаком сунцу, али јако сам задовољан регатом”, каже Јангвилем Крашинка.

Учесници регате су особе од 30 до чак 80 година, који дневно превеслају и до 60 километара.

“Дошао сам на регату са супругом и то са чамцем типа “канадир”. Након бурног бродског саобраћаја и таласа у Немачкој и Аустрији, од Будимпеште ка Србији је дивна природа и нарочит мир на води”, истиче Екер Варио из Швајцарске.

“Први пут сам на регати. Овде су прелепе плаже и околина али је веома врело”, сматра Алисон Баг из Аустралије.

Организатор ТИД регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије, уз помоћ домаћина Туристичких организација општина и градова.

“Није захвалан посао. Ту је много људи који имају различите прохтеве и по неки се први пут сусрећу са доласком у Србију, са нашим прописима и законима. Апатин се иначе добро котира на листи етапних места кроз Србију и ја ове наше госте који по први пут долазе упозоравам да не очекују да ће у сваком месту бити овако примљени као у Апатину”, каже Дејан Јовановић, председник одбора Кајакашког савеза Србије.

После 588 километара и 18 дана, учесници регате ће 10. августа напустити Србију и наставити пут ка Црном Мору, где стижу 5. септембра.

rtv.rs


ПретходниУметница Мила Алексић излаже у Сомбору
СледећиCITY GAMES U SUBOTU NA BAZENU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.