Ugostitelji sa Tasosa poslali HITNU poruku vlastima

tasos_grcka_leto_2021

GRCI APELUJU – „NE ŽELIMO OPET SRAMNE SITUACIJE SA SRBIMA!“

Grčki ugostitelji mole vlasti da nađu rešenje za predstojeću turističku sezonu.

Članovi udruženja ugostitelja Tasosa (Turistička mreža Tasosa) poslali su pismo nadležnim ministarstvima u Grčkoj sa zahtevom da se ni slučajno ne ponovi prošlogodišnja situacija sa zatvorenim granicama na severu Grčke.

Pritom su posebno zahtevali da se ne ponovi situacija kao sa Srbima prošlog leta.

Otvoreno pismo ugostitelja s Tasosa vam prenosimo u celosti:

„Osvrćući se na prošlogodišnje otvaranje turizma, a posebno otvaranje kopnenih granica, možemo utvrditi samo niz neuspeha i propusta. Takva situacija stvorila je probleme kako našim gostima, tako i ugostiteljima, ne samo na ostrvu Tasos, nego i u čitavoj severnoj Grčkoj!

Poruka koju smo poslali našim gostima nije bila primerena zemlji koja je s jedne strane stekla dobru reputaciju i jedinstvenost na polju ugostiteljstva i gostoljubivosti, a s druge strane odabrala turizam kao važnu privrednu delatnost.

Imajući, dakle, vrlo loše uspomene od prošle godine, ono što zahtevamo je sledeće: Pronaći rešenje u otvaranju svih graničnih preleza severne Grčke kako bi svi posetioci koji dolaze kopnenim putem imali najbolju i najbržu uslugu, a čiji broj očekujemo da se poveća ove godine.

Od nadležnih ministarstava se traži da uspostave saradnju sa susednim zemljama u područjima poput informisanja javnosti susednih zemalja i grčkih konzularnih vlasti u tim zemljama kako se ne bi ponovile sramotne situacije poput onih sa Srbima prošle godine!

Potrebno je da izbrišemo prošlogodišnje negativnosti i loše iskustvo, kako bismo stvorili novu, dobru sliku koja će nam u budućnosti osigurati kontinuirani protok posetilaca u drumskom saobraćaju.

Više od 90 odsto žitelja ostrva Tasos živi od turizma! Nema mesta za još jednu katastrofalnu godinu! Moramo izbeći rizik od nekontrolisane eskalacije problema. Naši stavovi o otvaranju granica stavovi su i ugostitelja čitave regije. Istrajni smo u ovom zahtevu i smatramo vrlo važnim da se prihvati i da se boravak i odlazak naših posetilaca odvija bez ikakvih posebnosti, ali i u okviru poštovanja zdravstvenih pravila!

Turistička mreža Tasosa, sastavljena od preduzetnika i žitelja ostrva, upućuje ovo pismo nadležnim ministarstvima sa nadom i zahtevom da se preduzmu sve potrebne radnje kako ne bismo doživeli ponovo prošlu godinu!“

(Mondo)

ПретходниNarodno pozorište Sombor i SNP otkazali predstave
СледећиTraži se momak sa stanice iz Novog Sada: „Hodao je sa mnom praveći osmice dok sam gledala u Sunce“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.