Ugostitelji se nadaju dobroj turističkoj sezoni

zupanija-tise-sombor

У протеклих недељу дана приметан је пад броја новоинфицираних вирусом Ковид -19 на нивоу Западнобачког округа, а када је реч о масовној имунизацији она се одвија у свим местима, а највише их је вакцинисано и ревакцинисано на подручју града Сомбора. Међутим, побољшање епидемијске слике добро је дошло угоститељима који коначно раде и у затвореном простору, док се у Туристичкој организацији надају да ће прве манифестације кренути крајем јуна.

Угоститељи су конано дечекали лепо време и рад у затвореном простору, а последице затварања кажу да ће се дуго осетити, а као нови проблем наводе мањак конобара и кувара. Уколико се настави повољна епидемијска ситуација уз одговорност грађана, у Туристичкој организацији Сомбора истичу да би се прве градске манифестације попут „Сомборског котилића“могле одржати тек крајем јуна.

„Са пола капацитета може да се ради унутра, али имамо срећу и што је лепо време, па има људи у баштама. Међутим ситуаицја је поприлично лоша, јер сви смо већ истрошени, како послодавци, тако и радници. Доста радника има у плану да оде, јер су сезоне почеле, и доста радника најављује одлазак у иностранство да ради током лета“, рекла је Сања Ђуровић, власница градске кафане у Сомбору.

„Надам се да ћемо бити у могућности да организујемо наше манифестације које су интересантне, много људи нас већ зове да пита хоће ли бити чувеног „Сомборског котлића“ да ли су почеле припреме, а релано већ смо требали почети са припремама, јер на ту манифестацију долази много грађана са стране. Надамо се да ће мере бити попуштене и да ћемо моћи организовати све по плану“ изјавио је Ђура Тодорић, директор ТО Сомбор.

Лекари апелују да се мере кризног штаба морају поштовати, јер и ако број вакцинисаних грађана расте, Ковид – 19 се не предаје.

„Када је реч о оболелима од корона вируса највише их је у Сомбору и то 296, након чега следи Кула са 164 нфициране особе, док је приметан пад у Апатину 59 оболелих и у Оџацима 79 случајева. Када је реч о масовној имунизацији грађана, највише их је ревакцинисано у Сомбору 16.023 особе, Општа болница у Сомбору је ревакцинисала 1.618 грађана, Дом здравља у Апатину је ревакцинисао 4.515 лица, ДЗ Кула 6.141, а ДЗ Оџаци 4.433 особе“, рекла је Др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље.

Др Здравко Хлодик, начелник за масовну имунизацију у Сомбору: „Све нам више грађана долази који се нису пријавили на портал е-управа, односно на нашу акцију имунизације „Отворена врата“. Ми смо сада негде на 27-28 одсто потпуно вакцинисаних одраслих становника и одлично напредујемо“.

Од почетка масовне имунизације у Западнобачком ревакцинисано је 32.730 грађана, док је број оболелих пао на 600 инфицираних корона вирусом.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниSOMBORSKI KLUB TRIJUMFOVAO U GENERALNOM PLASMANU TRKE „BATINSKA BITKA 2021“
СледећиSomborski književni festival

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.